Özlem Yalman'ın Dünya Kupası heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Özlem Yalmanın Dünya Kupası heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 15:02

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda görev alacak Türk hakem Özlem Yalman, "Dört aydır bu şampiyona için hazırlanıyorum. İlk gün maça çıkacakmışım gibi antrenman yaptım" dedi.

Haberin Devamı

Yalman yaptığı açıklamada, ilk kez A milli seviyesinde bu kadar üst düzeyde görev aldığını belirterek, "Açıkçası oldukça heyecanlıyım. Daha önce 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda düdük çaldım ama bu seviyede bir ilk olacak. Umuyorum ki ülkemi en işi şekilde temsil edeceğim. Dört aydır bu şampiyona için hazırlanıyorum. İlk gün maça çıkacakmışım gibi antrenman yaptım" diye konuştu.


"Avrupa'da çok üst düzey hakemlerimiz var"
Türkiye'nin takım bazında elde ettiği başarılar kadar hakemlerin de önemli işlere imza attığını ifade eden Özlem Yalman, Türk hakemliğinin son yıllarda çok büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi. Türk takımlarının Avrupa kupalarında gösterdiği başarılarla gurur duyduklarının altını çizen Yalman, şöyle devam etti: "Son yıllarda özellikle kulüp takımlarımızın elde ettiği başarılar ortada. Hakemler olarak biz de onlar gibi başarılı işler çıkarıyoruz. Avrupa'da görev yapan çok üst düzey hakem ağabeylerimiz var. Çıtayı çok yukarı koydular, onlara yetişmeye çalışıyorum. Bu seviyede maç yönetecek ilk Türk kadın hakem olacağım. Bunun mutluluğu tarif bile edilemez."


Hedefine ulaştı
Özlem Yalman, FIBA sınavını kazandığı ilk gün kendisine hedef olarak Dünya Şampiyonası'nda görev almayı belirlediğine dikkati çekerek, hedefine ulaşmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Bu noktaya çok çalışarak ve adım adım geldiğini kaydeden Yalman, "Bu noktaya gelebilmem için Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetmem gerekiyordu. Geçen sene bunu başardım. Mart ayında da Avrupa Kadınlar Kupası'nda final maçında görev aldım. Benim açımdan şu ana kadar her şey iyi geçti. Rahmetli babama Dünya Şampiyonası'nda olacağıma dair söz vermiştim. Maalesef kendisini kaybettik ama ona verdiğim sözü tutmanın gururunu yaşıyorum."


"Türkiye finale kalacaktır"
2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin favori ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan hakem Özlem Yalman, sözlerini şöyle tamamladı: "Çok başarılı bir kadroya sahibiz. Türkiye ligi, çok üst düzey bir lig. Fransa ile yapacağımız ilk maç büyük önem taşıyor. Ev sahibi olmamız büyük avantaj diye düşünüyorum. Kızlarımız taraftarlarımızın önünde çok daha etkili oynuyor. En büyük favori olarak gösterilen ABD de yenilmeyecek bir takım değil. Fransa maçını kazanırsak, finale kalırız."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!