Özhan Canaydın'dan hakemlere destek

Güncelleme Tarihi:

Özhan Canaydından hakemlere destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 16:17

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 50 günlük bir aradan sonra ilk yönetim kurulu toplantısından önce basın mensupları ile buluştu. Canaydın, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki sorulara cevap verdi.

Haberin Devamı

Konuşmasına esprili bir başlangıç yaparak, "Hastanede yattığım ameliyat sonrası bugün buraya gelmeyen arkadaşlarımızın isimlerini not ettim" diyen Özhan Canaydın, şöyle devam etti:
"Evet arkadaşlar keyfimiz yerinde. Bugün elli gün sonra yine sevdigim çatının altındayım ve görevime başlamak üzere geldim. Sizlerle sohbet etmek istedim. Bana bu zorlu günlerimde ziyaret eden ve 'geçmiş olsun' dileklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Çok çabuk ayağa kalktım ve görevimin başındayım.

Bu elli gün içinde beni aratmayan bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Yokluğumu aratmadılar ve daha güzel işler yaptılar. Bakıyorsunuz futbol takımımız lider. Rakiplerimizden öndeyiz. Basketbolda son senelerin en iyi kadrosu ile mücadele ediyoruz. Veloybolda bir atılım içerisindeyiz. Demek ki amatör şubelerlede de bütün görevler fazlasıyla yapılmış. Et tırnaktan ayrılamaz, bizler bibirimizden ayrılamayız. Bazı üzüntülerimiz de oldu tabii. İsim yapmış oyuncularımızın ve teknik kardromuzunu üstüne çok gidiliyor. Ona rağmen iyi durumdayız. Artık bu ithamların kesilmesi lazım. Bom boş otururken bütün yorumları izledim. Bir kanalda bir futbolcumuz 'kötü' diye, diğer kanallarda 'iyi' diye eleştiriliyor.

Haberin Devamı

Statla ilgili sıkıntılarımız bitmek üzere. Aralık ayının ortalarına doğru Aslantepe'nin temelini atacağız. Arazi mütahit firmaya teslim edildi. Toprak etütlerini yapıyorlar. Galatasaray iyi yoldadır. Aslantepe ne oldu diye sorular alıyoruz.Ancak her şey yolunda. Kesinlikle bir sapma yok. Onun içinde yüzüm gülüyor. Hepimiz o temel atıldığı günü beraber yaşayacağız.

Seyircinin neden stada gelmediğini araştıracağız. Galatasaray en parlak döneminde 17 bin kişiye oynamış. Şimdi de 10/8 bin arası seyirci geliyor. Ancak 5 maç seyirciye kapalı oynadık. Bunun nakte kaybı bize 2,5 trilyon lira. Hepimizin suçu var. Bir çözüm yolu bulmaya çalışacağız.

Evimde çok maç seyrettim. Dünyanın her yerinde hakem hataları yapılıyor. Biz UEFA Kupasını da namağlup olarak aldık ve o kupada da mı hakemler bizi tuttular. Ben bir kere hakemler hakkında konuştum ve düğünü assın dedim o da üç gün sonda düdüğünü astı. Buna da çok üzüldüm. Sonra kendisiyle konuştum.. Bu bizim tarzımız değil. Bu hakemlerle ligimiz devam edecek. İthal hakemleri de görmüş biri olarak yabancı hakeme karşıyım. Ben üç dönemlik başkanlığım dönemimde söyledim. Galatasaray'ın menfaatleri ne gerektiriyorsa onu yaparım. Mart ayındaki kongreye daha zamanımız var.

Haberin Devamı

1984'lerden bu yana yöneticiyim. Teknik heyetimize müdahele ettmeyiz. Biz bu havada bir kulüp olmadık. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz profosyenel. Hiç birimiz birbirimizi sevmeye mecbur değiliz ama işimizi yapacağız. Her zaman problemler olabilir. Biz bu dengeyi çok iyi kurduk. Kriz olmadan hiçbir yere hele futbolun olduğu yerde bu tip problemler olabilir.

Açıkça söyleyeyim UEFA da aldığımız iki yenilgi bizi çok üzdü. Ancak bir üst tura çıkacağımıza inanıyorum. Milli maç haftasındayız ve başarılar diliyorum. Norveç'i geçerek rahatlayacağız. Hayatım boyunca karşımdakilere hep sevgi ile baktım. Türk futbolu kritik bir dönem geçiriyor. Önce Milli Takımımız sonra kulüp takımlarımız.

Haberin Devamı

Çok emek verdiğimiz stat keyfimiz olacak. Proje bittiği zaman dünyanının en mutlu insanı olacağım. Çok güzel bir eser ortaya çıkacak. 50 günlük bir aradan sonra sanki ilk yönetim kurulu toplantısına girer gibi heyecanlıyım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!