Özhan Canaydın hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Özhan Canaydın hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 00:02

Bir süredir Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın hayata veda etti

Haberin Devamı

ÖZHAN CANAYDIN'I KAYBETTİK / WEB TV

ÖZHAN CANAYDIN FOTOĞRAFLARI     

CANAYDIN'IN AİLESİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ 

MURAT CANAYDIN: BEN BABAMI, TÜRKİYE İSE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

SARI KIRMIZI BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

ALBAYRAK'TAN 55 OTOBÜS, İDO'DAN EK SEFER

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ozhan_baskan.jpg

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy, Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın saat 23.34'de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Prof. Dr. Aksoy, Canaydın'ın ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. Özhan Canaydın'ın sağlık durumunun sabahtan beri kritik durumda olduğunu anımsatan Aksoy, “Tüm çabalarımıza rağmen maalesef sayın başkanımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük” dedi. 

CANAYDIN'IN VASİYETİ

Canaydın vasiyet gereği büyük bir cenaze töreni istemediği için ailesi sade bir törenle cenazeyi toprağa verecek. Cenaze töreni çarşamba günü Organize Sanayii Bölgesi Camii'nde kılınacak öğle namazında gerçekleşecek. Özhan Canaydın'ın cenazesi Hamitler mezarlığındaki aile kabristanına defnedilecek. Eski başkan, ailesi ile yaptığı son görüşmelerde "Beni fazla dolaştırmayın, kulübe veya Galatasaray Lisesi'ne götürmenize gerek yok, direk işyerimin yanındaki Organize Sanayii Bölgesi Camii'ne götürün" dediği öğrenildi.
 
CANAYDIN'IN SON SÖZLERİ
 
Mustafa Canaydın, ağabeyi ile ölümünden 3-4 saat önce, Galatasaray Basketbol Takımı forması giydiği zamanlarla ilgili konuştuklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Galatasaray'ın basketbolda kazandığı Türkiye kupasını konuştuk. Maç kadrosunu ve oynadıkları tüm maçları tek tek saydı. Ben kendisine 'Ağabey sen maçlarda kaç sayı atıyordun, 10 sayıyı geçiyor muydun' diye sorduğumda, hemen çıkışarak, 'Hayır, ben 20 sayı yapardım' dedi. Ben de kendisine 'Sen Hidayet'ten bile iyi sayı atıyormuşsun' dedim.

Daha sonra kendisine '20-30 santim zıplar mıydın?' dedim. Dikildi, 'Ben 83 santim zıplardım' dedi. Zaten Türkiye'nin en iyi zıplayan basketbol adamlarındandı. Yaptırdığı okullardan bahsettik. Zihnini açık tutmak için konuştuk.''

Canaydın, ağabeyinin torunu Ali Talat Diniz'i ölmeden önce son bir kez daha gördüğüne işaret ederek, ''En önemlisi oydu. Torununu çok seviyordu. Aralarında çok iyi dede-torun ilişkisi vardı. Torunu geldi, ağabeyim de çok iyi oldu. Hatta biz 'Evlere gidelim' dedik. Yarım saat sonra da öldü'' diye konuştu.

ADNAN POLAT: "HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Özhan Canaydın'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Polat, "Canaydın'ın benim başkan olmamdaki katkıları çok büyüktür. Bana bu konularda çok büyük katkıları oldu. Kendisinin başkanlık döneminde de birçok konuda çok mücadele verdik. Ailesinin, Galatasaray camiasının ve onu seven herkesin başısağolsun" şeklinde konuştu.

Galatasaray kulübü de bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda "Özhan Canaydın'ı Kaybettik Son nefesine kadar yüreği Galatasaray sevdasıyla çarpan, eski Başkanlarımızdan, değerli spor adamı Özhan Canaydın vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet dileriz. Başta kederli ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun." denildi.

DURUMU KRİTİKTİ

Haberin Devamı

Pankreas kanseri olan Canaydın'ın son zamanlarda durumu kötüye gitmeye başlamıştı. Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Canaydın'ın hayatını kaybettiği haberleri bugün televizyonlarda ve son dakika haber olarak aralarında hurriyet.com.tr'nin de olduğu tüm internet sitelerinde duyrulmuştu. Yaşanan bu olay üzerine Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy konu ile ilgili bir açıklama yapmış  ve Canaydın'ın sağlık durumunun kritik olduğunu söylemişti.

CANAYDIN KİMDİR?

Dün akşam 2.5 yılı aşkın bir süredir amansız bir hastalıkla mücadelesinde yenik düşen Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın, 23 Ocak 1943'te Bursa'da doğdu.

Galatasaray Lisesi'nde devam eden eğitim hayatı boyunca sporla ve özellikle basketbolla uğraşan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün Yıldız, Genç ve (A) takımlarında basketbol oynadı, 1962 yılında Genç Milli Takım ile beraber Avrupa Gençler Şampiyonası'na katıldı. Özhan Canaydın, 1963 senesinde Türkiye şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımı'nın da kadrosunda yer aldı.

Galatasaray Spor Kulübü'ne 1957 yılında 155 sicil numarasıyla üye olan Özhan Canaydın, bu dönemde 14 yaşındaydı ve kulübün en küçük üyesiydi. 1964 yılında profesyonel basketbolu bırakan ve aile mesleği olan tekstil işine giren Canaydın, dokuma, örgü ve konfeksiyon alanlarında faaliyet gösterdi.

Haberin Devamı

Galatasaray ile ilişkisi hiçbir zaman kopmayan ve her zaman camianın içinde yer alan Özhan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren'in başkanlık dönemlerinde yönetim kurullarında yer aldı, çeşitli görevlerde bulundu.

Mart 2002 seçimlerinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığına adaylığını koyan Özhan Canaydın, bu seçimi kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nün 33. başkanı oldu. Mart 2004 ve Mart 2006 seçimlerinde de başarılı olan Özhan Canaydın, Galatasaray Spor Kulübü'nün, üç dönem üst üste başkanlığını yaptı.

Özhan Canaydın, 1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi ve çift Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!