Özgürlük nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Psikolog Nur Yaycıoğlu, ‘‘Özgürlüğümü Alacağım’’ adlı son kitabında kadınların hem kendilerine hem de çevrelerine verdikleri savaşı anlatıyor. Kendini hem kadın, hem psikolog, hem de anne olarak kadın sorunlarına yakın hissettiğini belirten Yaycıoğlu, yirmi yıldır klinik psikoloğu olarak görev yapıyor.

‘‘Kendi psikoterapini kendin yap’’ diyen Yaycıoğlu, ‘‘İnsanların kendi kişilik çözümlerine yardımcı olmayı amaçladım. Kitapta psikoloji temeli üzerine oturtulmuş olarak gerçek yaşantılardan kesitler ve onların çözümleri konu ediliyor’’ diye anlatıyor.

Duygu ve mantığın ayrı olmadığını söyleyen Nur Yaycıoğlu, ‘‘Mantıklı davranacağım diye duygulara yer vermeyen bir insan mutlu olamaz. Ancak ikisinin birarada olması sağlıklıdır’’ derken, her insanın hikayesinin farklı olduğu gibi çözümlerinin de farklı olduğunu vurguluyor.

Nur 1Yaylıoğlu'nun ‘‘Başarı ve Çocuklarımız’’, ‘‘Kişilik Renkleri’’ ve ‘‘Arayış Tutkusu’’ isimli üç kitabı daha bulunuyor. 1964 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1972'de de İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olan Nur Yaycıoğlu, yirmi yılı aşkın bir süredir devlet hastanelerinde görev yapıyor...

Sadece kadınları ilgilendiren kitaplar giderek artıyor. Hem deneyimli yazarlar kadınlara ilişkin konularla daha yakından ilgilenirken, Nur Yaycıoğlu gibi psikologlarda okuyucuya farklı bakış açıları sunuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!