Özgürce gülebilmek için 'Gülüş Tasarımı'

Güncelleme Tarihi:

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 14:40

Özgürce gülebilmek hepimizin arzusu ve hayalidir, ancak bazen öyle durumlar olur ki dişlerimizin şeklinden, dizisinden, renginden dolayı dişlerimizi diğer kişilere göstermemek için gülmekten kaçınırız veya gülerken ağzımızı ellerimizle kapatırız. Diş hekimi Dr. Kerem Aras güzel bir gülüşe sahip olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

KİŞİSEL GÜLÜŞ TASARIMI

Beyaz ve muntazam bir gülüş, kişinin özgüvenini ve sosyal ilişkilerini birinci derecede etkiler. Güzel bir gülüş için diş hekimleri hastalarına çeşitli alternatifleri sunarlar. Bunlar içerisinde kişisel gülüş tasarımı hekimin sanatsal becerisini de kullanarak özel belirlediği kriterler doğrultusunda, hastasının isteklerini de göz önünde bulundurarak dişlerin düzeninin, dudaklarla ve yüzle olan ilişkisinin belirlendiği bir tedavi şeklidir.

 

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

GÜLÜŞ TASARIMI AŞAMALARI NELERDİR?

Öncelikle hastanın problemi çok iyi anlaşılmalıdır, çünkü sadece dişlerin şekil ve renginin değiştirilmesi doğru bir gülüş için yeterli olmayabilir. Bunun için hastanın gençlik fotoğrafları güncel fotoğraflarla karşılaştırılıp, zaman içerisindeki değişikliklerin düzenlenmesi gerekebilir. Gülüş tasarımında dişler, dişetleri ve dudaklar uyum içerisinde olmalı bunun yanında yüz simetrisi sağlanmalıdır. Gülüş estetiği işleminde diş ve dişeti uyumu son derece önemlidir. Dişleriniz ile diş etinin belli bir oranda görünmesi idealdir. Eğer gülerken dişetleri çok gözüküyorsa dişetlerinin bir miktar yukarı alınması gummy smile denen bu durumu düzeltecektir.  Estetik tasarımda bayanlarda ön iki dişin biraz daha uzun olması, erkeklerde dişlerin daha homojen şekilde olması, dişlerle yanak ve dudak desteğinin sağlanması ile hem daha estetik hem de daha sağlıklı dişlere sahip olmak mümkündür.

 

Haberin Devamı

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

TASARIM NASIL YAPILIR?

Kişinin yüz şekli, ten rengi, güldüğü zaman dudağının şekli gibi bazı kriterler değerlendirilip buna göre bir ön çalışma yapılır. Bu işlem için hastanın ağız modelleri üzerinde mock up çalışması olarak adlandırılan işlemde  kişiye ait diş formu, diş boyu, diş dizilimi çeşitleri laboratuar ortamında hazırlanır ve hasta ile değerlendirilir. Bu yöntemde hastanın dişlerine henüz uygulama yapılmadan sonuç hakkında hasta ve hekim fikir sahibi olabilir.

 

Haberin Devamı

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

Bilgisayar destekli gülüş tasarımında ise dişlerinizde, öncesinde hiçbir işlem yapılmadan yapılacak işlemin sonunda yeni gülüşünüzün yüzünüzde nasıl duracağının tahmini sonuçlarını özel bilgisayar programları sayesinde önceden tasarlayabiliyoruz. Bu sistem ile  kişinin yüzüne ve onun karakterine en çok yakışan gülüş dizaynı hekimin hasta ile beraber geçireceği vakitte birlikte beklentilerin de ortaya konulacağı bir muayene sonucunda belirlenebilmektedir.

 

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

TASARIM ÖNCESİNDE NELER YAPILIR?

- Gülüş tasarımına başlamadan hastanın ağız hijyeni ve dişeti sağlığının mükemmel hale getirilmesi gerekir.

Haberin Devamı

- Dişeti estetiği çalışmaları yapılır. Bunun için dişeti simetrisi sağlanır.

- Dişlerin boyutları ve en boy oranları, dişlerin formları, karakterleri, yüzey dokusu incelenir. Altın oran gibi oranların dengesi değerlendirilir.

- Dudaklarla dişlerin ilişkisi değerlendirilir dişlerin dizisiyle dudakların gülme eğrisi çakıştırılır.

 

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

DİŞ TASARIMI NE KADAR SÜREDE TAMAMLANIR?

Doğru bir planlamadan sonra dişler üzerinde çok az yada hiç aşındırma yapmadan zirkonyum kaplamalar veya laminate veneer (Tırnak Porselen) uygulamalarıyla en fazla 1 hafta içerisinde hasta sağlıklı gülüşüne kavuşur.

 

Özgürce gülebilmek için Gülüş Tasarımı

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
 

 

BAKMADAN GEÇME!