Özgürce dans edin

Mezuniyet kıyafetini seçerken yaşına uygun seçimler yapanlar o gecenin ’yıldızı’ olacak. Siz, hálá nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, beni izleyin...

Yaşayanlar bilir! Mezuniyete hazırlanılan o dönemin ne kadar zor olduğunu... Özellikle de tam olarak ne giymek istediğinizi bilmiyorsanız... Hiç şüphem yok ki, daha aylar öncesinden moda dergilerinde başlayan kıyafet arayışınız, karış karış gezilen sokaklarda ve mağazalarda tüm hızıyla devam ediyor. Çünkü o gece en azından içinize sinen bir kıyafet giymek istiyorsunuz.

Şanslısınız... Çünkü bundan 10 yıl öncesine bakarsak, çok daha fazla seçeneğiniz var. Ayrıca, "kişiye özel" tasarımlar sayesinde, birileriyle aynı kıyafeti giyme riskini de sıfırlamış oluyorsunuz.

Hapsolmayın, hareket edin

Son haftalarda mezuniyet ve gelinlik seçimi konusunda sizden aldığım mail’ler gösteriyor ki, birçoklarınız işe nereden başlayacağını bilmiyor. Bunun için aşağıda bazı adresler bulacaksınız. Bu adresler, ne istediğinizi keşfetmenize yardımcı olacak. Tabii öncesinde benden de birkaç ipucu: Moda, bu yaz sizlere romantik olduğu kadar, feminen seçenekler sunuyor. Lüks ve parlak kumaşlar, sade tasarımlarla birleşirken, vintage tarzındaki elbiseler sizleri 50, 60 ve 70’li yıllarda romantik bir yolculuğa çıkarıyor. Bunlar arasında, retro desenlerle yaratılan 60’lı yılların minileri sezonun favorileri arasında.

O gecenin yıldızı sizsiniz! O halde, içinde rahat hareket edebileceğiniz modellere yönelin, hapsolacağınız değil... İri puantiye ve çiçek desenleriyle süslü şifonlar, yaşının gerektirdiği gibi giyinmek isteyenler için ideal. Bu elbiseler, hafif göğüs dekolteli ve etekleri volanlarla hareketlendirilmiş, straplez ve bileklere kadar dümdüz iniyor olabilir. Ultra modern kesimlerde ise düz kumaşlarla detaylara güçlü bir vurgu var. Bu modeller altın ve gümüş tonları, pudra rengi ve ekruda çok şık duruyor. Taftalara siyahı yakıştıranlar, antrasit gri, ekru dışında, sarı, kırmızı ve turkuvazı da listelerine ekleyebilir. Yazın, elbiseleri süsleyen göğüs altındaki kemerler, minilerle de çok iddialı duruyor. Vücuduna güvenenlere önerim, kat kat süper miniler, mini balon etekler olacak!

Doğru bir seçim yapmak için, sizleri yönlendirecek tasarımcıların kapısını çalabilir, dünyaca ünlü birçok markayı aynı çayı altında buluşturan mağazalara uğrayabilirsiniz.

Kıyafetinizi seçerken...

7 Yaşınıza uygun seçimler yapın. Abartılı işleme, pul ve payetler yerine, iddialı renkler seçebilirsiniz.

7 Koyu renkler istiyorsanız balon etekli formlara eşlik eden straplez modelleri deneyin.

7 Mini seçeneklerini mutlaka değerlendirin.

7 Kıyafetinizi zarif takılarla süsleyin ama dengeyi bozmadan.

7 Platform tabanlı yüksek topuklularla gece borunca daha rahat olabilirsiniz. Lame ve dore babetler de mini elbiselerin altına ideal.


Mezuniyet kıyafeti için doğru adresler

Beymen: 0212-343 04 04., Harvey Nichols, Kanyon: 0212-319 11 55, Vakko: 0212-282 06 95., Vakkorama V2K: 0212-232 74 22., La Sposa Del Futuro: 0212-231 16 87., BCBG Max Azria: 0212-241 22 42., Derishow: 0212-258 70 14., A46: 0212-233 90 31., Elif Mısırlı: 0212 -293 97 63., Gamze Saraçoğlu: 0212-296 69 73., Gülin Girişmen: 0212-219 28 04., Bahar Korçan: 0212-296 92 76., Arzu Kaprol: 0212-225 01 29., Özlem Süer: 0212-258 39 89., Posh: 0212-225 19 73., Güneş Güner: 0212-219 91 07., Roman: 0212-240 78 52., İpekyol: 0212-282 22 28., Park Bravo: 0212-282 01 31.

MODA HABER

Galata’da moda festivali

Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Galata’da Moda Festivali düzenliyor. Dernek üyesi tasarımcılar, Galata Kulesi ve etrafında, yaklaşık 750 m2 alanda kurulacak stantlarda tasarım meraklılarıyla buluşacak. Festival için Galata Kulesi özel olarak ışıklandırılacak ve giydirilecek. Kulenin etrafında kurulacak stantlarda birçok önemli tasarımcının ürünleri, özel fiyatlarla sunulacak. Ayrıca üç gün boyunca, her gün canlı müzik dinletisi ve özel grupların canlı performansları dinlenebilecek.

Nefes aldıran tasarımlar

Motif, ilkbahar-yaz koleksiyonundaki vücut ısısını ayarlayan ve terlemeyi önleyen penyeler eminim benim kadar sizin de ilginizi çekecek. Nem emme özelliğine sahip tasarımlar, Classic, Elegan ve XL olmak üzere üç temada tasarlanmış.

Tercihi renkli olanlara

Dünyaca ünlü moda markalarının birçoğu Türkiye’ye adımını attı. Bunlar arasında daha enerjik bir tarzı olan ve renkli giyinmeyi sevenlerin tercih ettiği Missüni, Missoni Sport koleksiyonuyla Nişantaşı Teşvikiye’de, karakolun sokağında açıldı.

BENİM olmalı

AIDS’e karşı Converse "Red"

Converse tarafından AIDS’e destek olmak için tasarlanan Red Core Canvas veya Chuck Taylor All ürünlerinden biri benim olmalı! Çünkü satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü, Red Foundation projesine aktarılıyor. Siyah, beyaz ve kırmızı deriden olan modellerin fiyatı 109-169 YTL. arasında değişiyor.

Lycra’lı keten ve vintage tasarımlar ’önce rahatlık’ diyor

Mudo Collection, sezonu işte bu iki yenilikle karşılıyor. Şehrin hızlı temposuna ayak uyduran keten tasarımlar, özel konsepti olan vitrinlere sahip olacak.

Keten mi? "Rahattır, hafiftir ama hemen buruşur, kırışır, esnemez rahatsız eder" diyenlere cevap bu yaz Mudo Collection’dan geliyor. Şehrin hızlı temposuna ayak uyduran ve rahatlık mesajı veren bu ürünler, markanın başarılı tasarımcısı Eda Güngör’e göre, şık olmalarının yanı sıra bizlere hareket özgürlüğü kazandırdığı için şehirli kadın ve erkeklerin günlük giyim tercihlerinin başında gelecek. Güngör, "Son yıllarda özellikle kadınların esneyen tasarımlara yönelmesi bizi böyle bir koleksiyon hazırlamaya itti. Giyimde konforu öne çıkarmak amacıyla hazırlanan keten tasarımlar, bildiğimiz klasik keten kıyafetlerin aksine daha zor kırışıyor, dirsek izi yapmıyor. Bu malzemeyi, elbise ve etekler dışında, ceket, klasik pantolonlar gibi yaz sıcağında sizi zorlayacak parçalarda kullanmaya dikkat ettik." diyor.

Yaza özel mini koleksiyon

Ve son yıllarda kadınların tutkusu "vintage" ürünler, Mudo Vintage koleksiyonu olarak Mudo Collection markasının içinde yerini aldı. Elbiselerini çok beğendiğim bu mini koleksiyon, 60 ve 70’li yılların günümüze uyarlanmış parçalarını içeriyor. O zamanların retro desenleri, canlı renklerle buluşuyor.
Yazarın Tüm Yazıları