Özgür Özel umut dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Özgür Özel umut dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 01:02

CHP Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Manisa Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel, "Umut Olacağız. 2015'te İktidar olacağız" dedi.

Haberin Devamı

CHP Çiğli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen kahvaltı, CHP PM üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mustafa Moroğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Eski Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Eski Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP'li Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililerin katılımıyla gerçekleşti.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü yaptığı açılış konuşmasında "2014 yılı bizim için önemli bir yıl oldu. Ama 2015 yılı umudun yılı olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının yılı olacak" dedi.
Topantıya konuşmacı olarak katılan Manisa Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel son yıllarda Türkiye'de Dünya tarihinde görülmemiş siyasi davalar açıldığını söyledi. "Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Casusluk, Şike davası"nın ortak özelliğinin haksız dijital deliller olduğunu önesüren Özel "Bu sahte deliller ile bazı bürokratlara, bazı siyasilere, ülkenin en kıymetli aydınlarına, bilim insanlarına gençlerine operasyon yapıldı" dedi.
Bu davaların hepsini CHP olarak yakından takip ettiklerini söyleyen Özel, "Bizler bu davalar görülürken soruşturmanın gizliliği ilkesini hatırlatırken AKP sıralarından sesler yükseliyordu. 'Allahın bildiği kuldan mı saklayacaksınız' diyorlardı. Bizler masuniyet karinesi derken onlar 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz' diye bağırıyorlardı. Bizler özel hayatın gizliliği derken onlar 'özel değil genel, genel' diye haykırıyorlardı. Sonra bir gün 17-25 Aralık süreçleri yaşandı. Bütün suçları birlikte işledikleri, ağabey-kardeş oldukları, işveren-taşeron ilişkisi içinde bulundukları ve devrin başbakanının deyişiyle 'ne istedinizde vermedik' dedikleri yani mevki ise mevki, makamsa makam, ihaleyse ihale, sınav sorusuysa sınav sorusu verdikleri eski yol arkadaşları Cemaat ile yolları ayrı düşünce konuşmaya başladılar. 'Soruşturmanın gizliliği' dediler. 'Masuniyet karinesi' dediler. 'Özel hayatın gizliliği' dediler. Hakimleri değiştirdiler, savcıları değiştirdiler.14 Aralık ile eski yol arkadaşlarının üzerine yürüdüler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan haklarından yana, hukukun üstünlüğünden yana olduğumuz için her bireyin hakkını savunmak için çalışıyoruz. Adaletten yana tarafız" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel sözlerini şöyle tamamladı,
"Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak inandığımız doğruları tekrar edeceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Seçim kampanyamızı 6-7 madde üzerine kuracağız. Halka gerçeği anlatacağız. 2015 yılı Cumhuriyet Halk Partisinin yılı olacak. 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi iktidar yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!