Özgür Bolat'tan interaktif seminer

Güncelleme Tarihi:

Özgür Bolattan interaktif seminer
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 11:43

Özgür Bolat'tan interaktif seminer

Haberin Devamı

 

ANTALYA (DHA) - ALIŞVERİŞ merkezi Terracity'nin konuğu olan Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat, mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmek isteyen ebeveynleri "Çocuğu değil kendinizi değiştirin" diye uyardı.
Sosyal ve kültürel etkinliklerine devam eden Terracity, eğitim ve çocuk yetiştirme konularında doğru bilinen yanlışları değiştiren çalışmaları ile bilinen Dr. Özgür Bolat'ı Antalyalılarla buluşturdu. Terracity'de Antalyalılara 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' konulu interaktif bir seminer sunan Eğitim Bilimci Dr. Bolat, ebeveynlere nasıl başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirebileceklerinin tüyolarını verdi.
Antalyalıların yüksek katılım gösterdiği Terracity söyleşi alanındaki seminerde konuşmasına “Mutluluk ve başarı nedir?" sorusunu yönelterek başlayan Dr. Özgür Bolat, “Mutlu bir insan nasıl yetiştirilir?" konusunda uyguladığı başarı ve mutluluk modelini dinleyicilere aktardı. Katılımcılarla soru cevap şeklinde interaktif bir seminer gerçekleştiren ve somut öneriler sunan Dr. Bolat, “Hangi aileler mutlu ve başarılı çocuk yetiştirir?", “Övgü neden  zararlıdır?", “Övmek yerine ne yapılmalıdır?", “Zeki çocuklar neden öğrenemez?", “Çocuğa ödül vermek onlara nasıl zarar verir?" ve “Rekabet neden motivasyonu düşürür?" gibi konularda bilgi verdi.
Dr. Özgür Bolat, konuşmasında ödül ve ceza konusunda bilinen doğruların yanlışlığına da değindi, aynı düşünce yapısının ürünü olan ceza ve ödülün aynı derecede zararlı olduğuna dikkati çekti. Ödülün değerleri öldürdüğünü, yaratıcılığı ve öğrenmeyi olumsuz etkilediğini anlatan Dr. Özgür Bolat, çocuklara ne olmak istedikleri yerine ne yapmak istedikleri sorusunun yöneltilmesini, okullarda bilgi odaklı eğitim yerine keşfetme odaklı eğitim verilmesini istedi. Özgüveni yüksek olan çocuğun mutlu ve başarılı olacağına dikkati çeken Dr. Özgür Bolat, “Bu tür çocuklar yetiştirmek istiyorsak, çocuğu değil, kendi düşünce yapımızı değiştirmeliyiz. Çocukları kontrol edilmesi gereken küçük insanlar değil, iç dünyası geniş, gözlemleyen bireyler olarak görmeliyiz" dedi.
'Beni Ödülle Cezalandırma' adlı kitabında ebevynlere pratik ve somut önerilerle nasıl mutlu ve başarılı çocuk yetiştirebileceklerine ilişkin yol haritası çizdiğini ifade eden Dr. Özgür Bolat, kitabı inceleyen ailelerin; mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı çocuk yetiştirme adına anlamlı adımlar attıklarını gözlemlediğini sözlerine ekledi. Dr. Özgür Bolat seminer sonrasında okurları için kitabını imzaladı, daha sonra hayranlarının isteklerini kırmadı ve bol bol anı fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!