Özgür Başkan İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Özgür Başkan İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 23:23

Sırbistan ve Hırvatistan arasındaki ‘sahipsiz’ alanda ‘Liberland’ isimli bir ülke kuran Vit Jedlicka, temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi. Jedlicka önceki gün katıldığı konferansta ‘Özgür bir ülke mümkün mü?’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

MİKRO-ülke Liberland’in kurucusu ve devlet başkanı Vit Jedlicka temaslarda bulunmak için İstanbul’a geldi. Türkiye’deki destekçilerinden Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Cem Toker’le yemek yiyen Jedlicka önceki gün de Divan Oteli’nde yaklaşık 200 kişilik dinleyici grubuna ‘Özgür bir ülke mümkün mü’ başlıklı bir konuşma yaptı. Toplantı, Liberland’in milli marşının çalınmasıyla başladı.

TÜRKİYE’DEN 45 BİN DESTEK

Katılımcılar, marşı ayakta dinledi. Ardından Liberland’i nasıl kurduğunu anlatan Jedlicka, Türkiye’den 45 bin kayıtlı destekçileri olduğunu ve ilgi dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi: “Üç ayda geldiğimiz noktadan çok memnunuz. Tüm dünyada temsilciliklerimiz var. Türkiye de temsilcilik açtığımız 39’uncu ülke. Şu an 300 bin kayıtlı üyemiz ve 130 vatandaşımız var. En büyük misyonumuz teknolojik olarak ileri durumda olmak. Bir devleti, devlet yapan ortak fikri paylaşan insanlardır. Biz, özgürlüğe inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Vit Jedlicka’nın Hırvatistan ve Sırbistan arasında kalan ve tarafsız bölge olduğunu öne sürdüğü küçük bir alanda kurduğu ‘Liberland’in uluslararası alanda herhangi bir geçerliliği yok. Ancak, dünyanın çeşitli yerlerinden kayıtlı 300 bine yakın destekçisi var. İnternet vasıtasıyla vatandaşlık başvuruları alan Liberland’e en çok ilgi gösteren ülkelerin başında Mısır geliyor. İkinci sıradaysa Türkiye var.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!