Özgün kalemler Esenyurt’ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Özgün kalemler Esenyurt’ta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:51

Özgün kalemler Esenyurt’ta buluştu

Haberin Devamı

 İSTANBUL(DHA)ESENYURT Belediyesi Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi tarafından Esenkent Havana Park Sosyal tesislerinde''Özgün Kalemler'' adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşi programına yazarlar Şule Köklü ve Arzu Kadumi katıldı.

Programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, AK Parti Esenyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Koç ve üniversite hazırlık öğrencileri katıldı.

Yazar Şule Köklü kaleme aldığı Yanık Maske adlı eserinde başrolünü bir imama veren yazar Köklü, kitabından bazı kesitleri öğrencilerle paylaştı. Eserdebir maskeyle yaşamak zorunda olan İmam, yüzünü herkesten gizlese de ruhunu sonuna kadar açıyor.

Yazar Arzu Kadumi ise kaleme aldığı Çal Bahtiyar adlı eserinde bekleyen ve direnen bir kadının öyküsünü anlatıyor. Kadumi’ninÇal Bahtiyarisimli eseri büyük bir dil işçiliğiyle inşa edilmesinin yanı sıra, acılarla sarmalanan insanın kendine uzattığı yardım eli olduğunu belirtti. Bu elin, onu teselli edecek ve yeniden gülümseteceğini dile getirdi.

“GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN KURTARIYORUZ”

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan ; ‘’ Gençler bağımlı değil bağımsız olmalıdır. Esenyurt Belediyesi olarak gençlerimizin madde kullanımını önlemek için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Esenyurt ’ta bağımlı gençlerimiz için tedavi merkezleri kuruyoruz” dedi. Ayrıca Aytan, yazarlar Şule Köklü ve Arzu Kadumi’nineserlerinden çok etkilendiğini ve kendilerine böyle eserler kazandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Programda daha sonra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu,kendi eğitim hayatından bazı kesitler anlatarak gençlere tavsiyelerde bulundu ve eğitimin önemine vurgu yaptı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!