Özgener'den KOBİ vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Özgenerden KOBİ vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 10:50

Özgener'den KOBİ vurgusu

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, kentteki KOBİ’lerin birer ihracatçıya dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin konuğu olan İTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) ihracat yapma kapasitesine yönelik açıklamalarda bulundu. MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’nün de katıldığı Balçova Termal Otel’deki kahvaltılı toplantıda konuşan Özgener, ekonominin belkemiğini KOBİ’lerin oluşturduğunu kaydetti.

Nicelik olarak KOBİ’lerin önemli bir konumda bulunduğunu sözlerin ekleyen Özgener, teknolojik yatırımlarla bu firmaların niteliklerinin de arttırılması gerektiğini vurguladı. KOBİ’lerin bu sayede dış ticarete yönleneceğinin altını çizen Mahmut Özgener, "KOBİ'lerin karlılık, verimlilik, kredi yönetimi ve ihracatı arttırmalarına yönelik adımlarımız olacak. İhracata yönelik üretim yapan tüm KOBİ’lerimiz için 'Atölye Kentler' oluşturacağız. Bir de bunlara dış ticaret eğitimleri ve finansal destekleri ekleyeceğiz" diye konuştu.

Ege sanayicisinin ve ihracatçısının hemen yanı başındaki limanların, bölgeye yeni yatırımların çekilmesi için de büyük avantaj sağladığını açıklayan Özgener şöyle konuştu:

"Katma değerli üretime geçersek, yani ileri teknoloji ile üretim yaparsak yabancı müşteri potansiyeliniz zaten kendiliğinden artar. KOBİ’lerimiz bu üretim süreçlerine geçtiğinde kendilerine vereceğimiz dış ticaret eğitimleri ile ihracata başlayıp ekonomik anlamda refaha kavuşacak. Üyelerimizin yurtdışı fuarlara katılımını teşvik ederek müşteri portföyünü de genişletmelerini sağlayacağız."

İhracat atağının yanı sıra lojistik merkezlerinin de hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Özgener, "Biri kuzeyde diğeri ise güneyde olmak üzere iki farklı lojistik merkezi ile hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilecek. Dünyanın dört bir yanından gelen malların yurtiçine dağıtımı ile kentimizde üretilerek birçok ülkeye gönderilecek ürünlerin aktarımı bu merkezlerden yapılacak. Lojistik merkezi ile yabancı yatırımcının da gözü İzmir’e çevrilecek" dedi.

İTO seçimlerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Özgener, "İTO siyaset üstü bir kurumdur. Tamamen uzlaşmacı bir anlayışla Oda’yı yöneteceğiz. Elbette rekabet edeceğiz ama bir kurum kentimize katkı koyduğunda, iyi bir şey yaptığında arayıp hem tebrik hem de teşekkür edeceğiz. Bu noktada, İTO’nun bu şehrin en büyük meslek örgütlerinden biri olması nedeniyle diğerler tüm meslek örgütleri ve STK’larla uzlaşmacı bir anlayışla çalışacağızö diye konuştu.

"HEYECAN GELİR"

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise, İTO’nun sahip olduğu potansiyel ile İzmir’de önemli bir kurum haline geldiğini söyledi. Takım ruhuyla çalışılması halinde İzmir’in çok daha iyi yerlere geleceğini belirten Ülkü, "Kentimizin yeni bir heyecana ve harekete ihtiyacı var. İzmir’deki KOBİ’leri birer ihracatçı haline getirme düşünceniz hem bölgemizi hem de ülkemizi ekonomik anlamda oldukça geliştirir. MÜSİAD olarak böylesi güzel açıkçası bizi heyecanlandırdığı gibi KOBİ’lerimizi de heyecanlandıracak" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, günün anısına İTO Başkan Adayı Mahmut Özgener'e teşekkür plaketi verdi. Günün anısına MÜSİAD üyeleri ile Özgener ve Ülkü fotoğraf çektirdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!