Özgecan Aslan'ın şarkısı Türkiye'yi ağlattı! - izle

Güncelleme Tarihi:

Özgecan Aslanın şarkısı Türkiyeyi ağlattı - izle
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 15:16

Geçtiğimiz yıllarda vahşi bir cinayete kurban giderek tüm Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın babasının bestelediği şarkı herkesi ağlattı. "Yarın bu şehirden ayrılacağım" adlı şarkıyı O Ses Türkiye'de Ebru Gündeş okudu.Özgecan Aslan hüznü herkesi gözyaşlarına boğdu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Mersin'de vahşice öldürülen ve Türkiye'nin gündemine oturan Özgecan Aslan'ın ailesi O Ses Türkiye'ye konuk oldu. Özgecan'ın babası tarafından bestelenen “Yarın bu şehirden ayrılacağım” adlı şarkı Ebru Gündeş'in sesiyle tüm stüdyoyu ağlattı.

O Ses Türkiye’de Tüm Stüdyo Göz Yaşlarına Boğuldu!

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın üstlendiği O Ses Türkiye programına, Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan'ın anne ve babası da konuk oldu.

Duygu dolu anların yaşandığı programda Ebru Gündeş, Özgecan Aslan’ın babasının bestelediği bir parçayı seslendirdi, tüm stüdyo göz yaşlarına boğuldu.

Özgecan'ın babasının bestesi yürekleri dağladı

Haberin Devamı

Özgecan’ın Babası Besteledi, Ebru Gündeş Seslendirdi, Tüm Türkiye Ağladı!

Televizyon ekranlarının ilgiyle takip edilen yarışma programı O Ses Türkiye’ye, Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Arslan'ın anne ve babası da konuk oldu. Özgecan'ın babası tarafından bestelenen “Yarın bu şehirden ayrılacağım” adlı şarkı Ebru Gündeş'in sesiyle tüm stüdyoyu ağlattı.

Haberin Devamı

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan tarafından bestelenen ve sözleri de Ahmet Selçuk İlkan'a ait olan şarkı Özgecan'ın başına gelenleri, o günlerde yaşanan büyük acıyı, tüm Türkiye'yi göz yaşlarına boğan olayı ve büyük acıyı bir defa daha hatırlattı.

O Ses Türkiye ve Survivor’ı Çok Severdi!

Özgecan'ın “O Ses Türkiye”yi ve “Survivor”ı çok sevdiğini söyleyen babası Mehmet Özcan,”Şimdi burada bir çok Özgecan var gibi hissediyorum.” dedi.

Yaklaşık 2 hafta sonra Özgecan'ın romanı çıkacağını söyleyen babası Özgecanlar Derneği kurulduğunu da yine programda açıkladı.

Mehmet Aslan, Bestelediği Şarkı ve Hikayesine Dair Açıklama Yaptı!

Mersinde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, bestelediği şarkı ve hikayesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bu şarkının nasıl gündeme geleceği konusunda biraderimle konuşurken, bir gün sonra Ahmet Selçuk İlkan bey Mersin'de Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak bulunacağını öğrendim ve bu konuyu Ahmet Bey'e açtım. Sizin bir şiirinizi besteledim, müsaadeniz olursa bu şiirin notalarını yazdıktan sonra çok sevdiğimiz Ebru Gündeş hanımefendinin okumasını istiyorum dedim. O da izin verdi. Nihavent makamında çok güzel bir şarkı. Ebru hanımın da bu konudan haberi olunca beni bizzat kendileri aradılar ve kendilerinden istirham ettim. Kızım Ebru Gündeş'i çok severdi.” dedi.

Haberin Devamı

Ebru Gündeş; “Biz Özgecan’ı Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

O Ses Türkiye Jüri üyesi, başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, okuduğu şarkı sonrasında, “Ahmet Selçuk İlkan'a, Taşkın Sabah'a ve size teşekkür ediyoruz. Biz Özgecan'ı unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, programda adları anons edildiğinde göz yaşlarını tutamadı.

Ebru Gündeş'in bu şarkıyı söylemesini özel olarak Ahmet Selçuk İlkan ve Taşkın Sabah'ın rica ettiğini ve Gündeş'in de kendilerini kırmadığını ve okuduğunu söyleyen Özgecan Aslan'ın babası Özgecan'ın başına gelenin başkalarının da başına gelmemesi için hep birlikte mücadele edeceklerini de vurguladı.

Haberin Devamı

İşte O Şarkının Sözleri!

Gezdiğim her yerde hatıran dolu
Bilmem ki ben nasıl unutacağım
Ne yazık bu aşkın yok başka yolu
Yarın bu şehirden ayrılacağım

O mahsun yüzüne son defa bakıp
Bütün anıları sana bırakıp
Bu dertli, bu garip başımı alıp
Yarın bu şehirden ayrılacağım

Aldırma görürsen yaşlar gözümde
Şarkımız olacak yine dilimde
Mektubun cebimde, resmin elimde
Yarın bu şehirden ayrılacağım

Bir kilit vurarak aşka, sevgiye
Bir çizgi çekerek senli maziye
Dönmemek üzere artık geriye
Yarın bu şehirden ayrılacağım

Özgecan Aslan Kimdir? 

22 Ekim 1995 tarihinde dünyaya gelen Özgecan Aslan, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisiydi. 

Haberin Devamı

Mersin'de doğup büyüdü ve psikolog olmak istiyordu. Ailesi onu bu konuda destekledi. Özgecan, okuduğu vakıf üniversitesinden yüzde 50 burs kazanmasına karşın annesi Songül Aslan, kızının eğitimi için kendisine bir iş buldu. Özgecan'ın planları arasında yaz tatillerinde Kuzey Kıbrıs'ta bir otelde çalışmak da vardı. Böylelikle kendisi de eğitimi için bir miktar para kazanarak ailesine yardımcı olabilecekti. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu ve tüm Türkiye Özgecan Aslan’ı bu olayla tanıdı. 

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü “Kara Pazartesi” olarak anıldı ve kadınların yaşadıkları taciz olaylarına sessiz kalmayarak anlatmaları istendi.

BAKMADAN GEÇME!