Özer De Souza

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda grubundaki ilk maçta Altay’ı farklı yenen Fenerbahçe, hem maçı hem de genç starı Özer Hurmacı’yı kazandı: 3-0.

Sakatlığı sonrası yıldızını parlatmaya başlayan klas oyuncu başarısını iki şık golle taçlandırıp, ayakta alkışlanırken, Mehmet Topuz da Altay filelerini havalandıran diğer isim oldu.
Fenerbahçe’de devrenin sonu iyi geldi. Şimdilik üç kulvarda iyi sonuçlar var. Ama sezonun ikinci yarısında iki devre daha oynanacak. Biri Lille maçına kadar, diğeri Lille sonrası. Fenerbahçe devre arasını iyi geçirmek zorunda. Aykut Kocaman’ın hamlesiyle takım Alex’e endeksli takım olmaktan çıkmaya başladı. Alex de mutlu artık. Çünkü kendisinin bir şeyler öğreteceği kapasitede bir yıldız var takımda. Hagi, Emre’ye çok şey kattı. Alex de Özer’i hazırlıyor şimdi. İdmanlarda herkes içeri giriyor, Alex’le Özer frikik yarışı yapıyor, şakalaşıyor. Seyirci de maçın sonunda “Özer Alex gibi” tezahüratıyla onu ödüllendirdi..
Özer’in yeri
Fenerbahçe hem ligi hem de Avrupa Ligi’ni lider bitirirken ofansif işlerin yapımında 4 oyuncusu öne çıktı. Geriden oyun kuran Emre, Alex, Güiza ve Gökhan. Dün bu dörtlü yoktu. Özer takımın geleceği olacağını gösterdi. Sol çizgide oynadığı zaman çok verimli olamıyor. Daum eğer bir formül bulur Özer’i Güiza-Alex ikilisinin arkasına yerleştirirse Fenerbahçe oynaması gereken futbolu da oynar. Bana ilginç gelen başka bir nokta da 23 yaşına gelen Özer’in şimdiye kadar neden A Milli Takım’ın banko oyuncusu olmadığı.
Topsuz oyunda yoktu
Mehmet Topuz’u 8.5 milyon Euro’ya transfer etti Fenerbahçe. Üstüne her iki ayağını kullanan, çok süratli Gökhan Emreciksin’i verdi. Gökhan Kayseri’nin en formda isimlerinden biri. Gece hayatı var diye gönderildi.. Mehmet ise sürekli ilk onbirde olmasına karşın Özer’in kısa sürede yaptığı patlamayı yapamadı. İki maçtır öne koşu yaparak oynuyor. Dün bir asisti, bir golü vardı. Ligin ikinci yarısında skora etki edip, saha içinde dünkü gibi öne doğru topsuz koşular yaparsa ayakta kalır. Çünkü son iki maça kadar topsuz oyunda olmayan bir Mehmet vardı sahada.
Yazarın Tüm Yazıları