'Özelleştirme halkı mağdur edecek'

Güncelleme Tarihi:

Özelleştirme halkı mağdur edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 14:43

'Özelleştirme halkı mağdur edecek'

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin bölgedeki halkı mağdur edeceğini söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Erdal Gümüş, basın toplantısı düzenledi. Parti olarak koltukları eskitmek için değil ayakkabıları eskitmek için yola çıktıklarını söyleyen Erdal Gümüş, hafta sonu ilçe ziyaretleri kapsamında Çay'a bağlı Karacaören beldesinde, Afrin operasyonunda yaralanan gaziyi ziyaret ettiklerini kaydetti.

Başkan Gümüş, "Afrin operasyonunda yaralanan gazimizin ziyaretinde Karacaören'den 400 kişinin bizzat uzman çavuşluk için başvuruda bulunduğunu öğrendik. Bu insanlarımız şimdi görev başında. Burada en çok üzüldüğümüz nokta şu; daha önceden burada SEKA kağıt fabrikası vardı. Özelleştirme kapsamında bu fabrika özelleştirildi ve o bölge insanına 'daha güzel olacak' diye mavi boncuklar dağıtılarak SEKA özelleştirildi. O bölge insanımız SEKA'dan geçimlerini sağlarken bu insanlarımız boşta kaldı. Bu sefer bu insanlarımızdan 400 kişi uzman çavuşluğa müracaat ederek görev aldı" dedi.

Şeker fabrikalarının satışı sonrasında da aynı durumun yaşanacağını savunan Gümüş, "Şu anda bunun bir benzeri 14 şeker fabrikasında yaşanmaktadır. Bu özelleştirmenin ardından bu fabrikaları alanlar olaya doğal olarak ticari mantıkla bakacak ve 'daha çok nasıl kar edebilirim'e bakacaktır. Bu nedenle de hemen etrafındaki köyler ve beldeler diğer taraftan ilçeler ve illerdeki pancar ekerek geçimini sağlayan insanlarımız da mağdur olacak. Buradaki insanlarımız da işsiz kaldıkları zaman köyler boşalacaktır. Ne kadar acıdır ki İzmir'de 300 bin kadar Afyonkarahisarlı, Eskişehir'de 100 bin kadar Afyonkarahisarlı, bir o kadar Denizli'de Afyonkarahisarlı vatandaşımız var. Hiçbir insan kendi vatanını boşa terk etmez. Hani derler ya 'Bülbülün üç türküsü vardır, üçü de vatan üzerinedir', bu insanlarımız da geçimlerini sağlamak için köylerini boşaltmışlardır. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi de geride kalan köylerimizde mağduriyet yaşatacak ve göçe yeni bir kapı açacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!