Özel’den Bakan Soylu’ya çağrı: Ya cevap ver ya istifa et

Güncelleme Tarihi:

Özel’den Bakan Soylu’ya çağrı: Ya cevap ver ya istifa et
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 21:55

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önceki günkü bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltilen soruların yanıtsız kaldığını belirterek, “Gensoru gününe kadar ya bunlara cevap ver ya da istifa et. Yoksa gensoruda daha fazlasını gündeme getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Soylu’nun Demokrat Parti’de Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulunan Vedat Demir’le birlikte AK Parti’ye katılmadan aylar önce Fetullah Gülen’le görüştüğünü iddia eden Özel, Hürriyet’e şöyle konuştu :

CEVAP VERMEDİ

“Bir AK Partili bakan için yanıtlanması en gerekli olan ‘Gülen ile görüştün mü? Reddedersen tarih vereceğim’ şeklindeki değerlendirmemize dahi yanıt alamadık. Bakana ilave süre verilmesini talep ettik. Ancak bu ilave sürede de soruların hiçbirisine cevap vermedi.

NASIL BIRAKILDI

Bakan, Demokat Parti’nin hesapları nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nde aklandığını söyledi. Anayasa Mahkemesi, 2016’da Soylu’nun genel başkan olduğu 2008-2009 yılları için partiye yaklaşık 100 bin TL ceza kesiyor. Anayasa Mahkemesi, Soylu’nun genel başkanlık dönemine ilişkin, Soylu kabinede bakanken karar veriyor. Bakan, Vedat Demir’in Yeni Asya cemaatinde olduğunu, anti FETÖ’cü olduğunu, ABD’ye gittikten sonra FETÖ ile intisap ettiğini söyledi. FETÖ’cü olduysa Vedat Demir nasıl serbest kalıyor?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!