Özel yetenekli öğrenciler robot yarıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Özel yetenekli öğrenciler robot yarıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 14:43

5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması, Kayseri'de başladı.

Haberin Devamı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi ve MÜSİAD Kayseri Şubesince düzenlenen yarışmada, Türkiye'deki 50 bilim ve sanat merkezinde eğitim gören 380 özel yetenekli öğrencinin tasarladığı robotlar görücüye çıktı.     

Yarışmanın Bahçeşehir Okullarındaki açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Veysel Öztürk, bilim ve teknolojiye şekil veren ya da liderlik yapan ülkelerin aslında dünyaya ve insana şekil veren ülkeler olduğunu belirtti.     

Öztürk öğrencilere, "Son zamanlarda baktığımızda dünyada bilime ve teknolojiye şekil veren insanların aslında daha çok savaş ve ölüme yönlendirdiklerini görüyoruz. Bu nedenden dolayı sizlere çok büyük görevler düşüyor. Bilimi ve teknolojiyi yönlendiren sizler olursanız bizim mayamızda olan barışı, huzuru ve refahı sizler getireceksiniz. Bu yüzden burada yapılan organizasyonu basit bir organizasyon gibi düşünmeyin. Dünyayı şekillendirecek ve onlara liderlik yapacak insanlar olarak buradasınız." diye seslendi.     

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu da artık sayısal çokluğun değil, niteliğin önem kazandığını söyledi.     

"Geleceği şekillendirecekler olanlar bu salonda" diyen Çandıroğlu, şöyle konuştu:     

"Eğer bu teknoloji sınavını başarıyla geçemezsek gözleri üzerimizde olanlara fırsat vermiş oluruz. Bu nedenle bu sadece bir teknoloji, bilim sınavı değil. Bu bir varlık mücadelesi, istiklal mücadelesi. Sizlere güvenimiz tam. Bugün burada Türkiye'nin pek çok kentinden özel yetenekli öğrenci mevcut. Öğrencilerin hocalarıyla yaptığı robot tasarımlarını görme imkanı bulacağız."     

Konuşmaların ardından Çandıroğlu ve beraberindekiler, öğrencilerin tasarladıkları robotları inceledi.     

6 kategoride gerçekleştirilecek yarışma öncesi okulun spor salonuna kurulan pistlerde çizgi izleyen robotlar ile "lego sumo" gösterisi yapıldı.     

Ayrıca okulun bahçesinde "Bir Fikrim Var" kategorisindeki gruplar, herhangi bir amacı yerine getirmek için istedikleri kit ve malzemelerle kendi tasarladıkları robot projelerini kurdukları stantlarda tanıtıyor.     

Haberin Devamı

Yarışmalar, 1 Haziran'da sona erecek ve aynı gün ödül töreni düzenlenecek.     

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!