Özel yetenekli öğrenciler bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Özel yetenekli öğrenciler bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 13:02

Türkiye’nin farklı illerinden gelen çocuklar, Türkiye Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı’nın Eğitim Liderleri kış kampında buluştu.

Haberin Devamı

Türkiye Üstün Zekalı Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı’nın (TÜZDEV) Eğitim Liderleri ve Türkiye’nin farklı illerinden çocuklar kış kampında bir araya geldi. Zeka- akıl oyunlarıyla kampa başlayan çocuklar, havacılık atölyesinde robotlarını ve roketlerini yaparken, ahşap atölyesinde oyuncak tasarladı. Robotik atölyesinde lego- robot sistemini tanıyan özel yetenekli öğrenciler, oyunlarla birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Kamplarını gelenekselleştirme yolunda ilerleyen TÜZDEV bu seneki atölye çalışmalarını “Tasarım” üzerine kurguladı. Atölye çalışmalarından sonra peyzaj mimarlarıyla tropikal meyveleri inceleme fırsatı elde eden genç liderler masa tenisi oynadı, narenciye bahçeleri gezisi ve havuz keyfi yaptı.

Birinci dönem “Akıl Haritaları”, “Resmen Matematik”, “Drama”, “Eğlenceli Bilim”; ikinci dönem “Lisans”, “Robotik”, “Ahşap” gibi atölyeler de eklenerek eğitim faaliyetleri devam edecek. Öğrenci eğitimleri yanı sıra veli seminerleri, birebir rehberlik görüşmeleri de eş zamanlı sürüyor. İkinci dönem sonunda sertifika töreni İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

BAKMADAN GEÇME!