Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası başladı

Güncelleme Tarihi:

Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 17:33

Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası başladı

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN / KEMER(Antalya), (DHA)- ÖZEL Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası, otizm ve down sendromlu sporcuların müsabakalarıyla Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TÖSSFED) Kemer'deki 'ndeki Limak Limraa Otel'de Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV) desteğiyle düzenlediği şampiyonaya 66'sı kadın, 100'ü erkek olmak üzere toplam 166 sporcu katıldı. Şampiyonada 8-11, 12-15, 16-21 ve artı 22 yaş kategorilerinde oynanan müsabakalar otizm, mental ve down sendromu disiplinlerinde yapılıyor.
TÖSSFED Başkanı Birol Aydın, şampiyonaya katılan sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini belirterek, özel sporcuların kendi kabuklarını kırdıklarını söyledi. Federasyon olarak kapalı kapılar ardındaki engelli çocukları spora teşvik ettiklerini aktaran Birol Aydın, şampiyona sonrası en iyi sporcuların milli takım aday kadrosuna seçileceğini kaydetti. Milli takım aday kadrosuna seçilen sporcuların 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için hazırlık kampına gireceğini vurgulayan Aydın, "Hedefimiz, Tokyo'dan madalya ile dönmek. Madalya ile dönersek ailelere bu çocukların neler başarabildiklerini göstermiş olacağız. Zaten ailelerin gözlerinde o ışıltıyı görebiliyorum" dedi.
Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası yarın oynanacak mental disiplinindeki müsabakalarla sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!