Özel okullarda hala boş kontenjan var

Güncelleme Tarihi:

Özel okullarda hala boş kontenjan var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 18:42

Üç ön kayıt dönemini geride bırakan özel okullarda yine boş kontenjanlar kaldı. Alman, Amerikan Robert, Galileo Galilei İtalyan, İtalyan ve Saint Benoit Fransız Lisesi gibi önemli okullarda hala yer varken, puanları da önemli ölçüde düştü.

Haberin Devamı

8’inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucuna göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt sistemiyle öğrenci alan özel okulların 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak son kayıt dönemi için boş kontenjanları açıklandı. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden yapılan açıklamaya göre toplam Alman Lisesi’nde 64, Amerikan Robert Lisesi’nde 3 kız ve 1 erkek olmak üzere toplam 4, Galileo Galilei İtalyan Lisesi’nde 71, İtalyan Lisesi’nde 52, Saint Benoit Fransız Lisesi’nde 100 boş kontenjan kaldı.

Kontenjan boşluklarına bağlı olarak taban puanlar da düştü. 3’üncü ön kayıt dönemine girerken taban puanı 663.000 olan Alman Lisesi’nin puanı 655.000’e düştü. Amerikan Robert Lisesi’nin kız bölümünün puanları 676.021’den 674.921’e geriledi.

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, İzmir Özel St. Joseph Fransız Lisesi ise kayıtlarını doldurdu.

Haberin Devamı

Özel okullar 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren kesin kayıt dönemine girecek. Diğer özel okulların taban puanları ve boş kontenjanları ise şöyle:

Özel okullarda hala boş kontenjan var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!