Özel okulda yedek günü

Güncelleme Tarihi:

Özel okulda yedek günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 21:01

ÖZEL okullarda birinci ön kayıtlar dün bitti. Asil listede adı olan öğrenciler, kayıtlarını yaptırırken yedekler için zorlu süreç de başladı.

Haberin Devamı

Bugün boş kalan kontenjanlara yedek listelerden kayıt yapılacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan TEOG 2 sınavının kolay olması, okulları öğrenci seçiminde zorladı. Uzmanlara göre, bu durumun nedeni sınavın eleyici olmaması.

OKULLARDAN 13 KRİTER

Okullar, adayları neredeyse 13 kritere göre elemelerden geçirdi. Birçok öğrencinin puanı eşit olduğu için sıralamayı belirleyen diğer değerlere bakmak zorunda kalındı.

Bu kapsamda Türkçe, matematik, fen, sosyal bilgiler gibi ders ders başarı puanlarına bakıldı. O da eşit olunca 8’inci sınıf, bozulmaması halinde 7 ve 6’ncı sınıf yıl sonu başarı puanları değerlendirildi. Bunlarda da eşitlik devam edince doğum tarihine bakılarak yaşı küçük öğrencilere öncelik verildi. Bu eşitliğin de devam etmesi halinde devamsızlık durumlarına göre listeler belirlendi. Ancak tüm bunların eşit olduğu öğrenciler de vardı. Onlar da açıklamaya ‘eşitlik’ yazılarak listede yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!