Manisa’da özel okul teşviklerine rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da özel okul teşviklerine rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 17:41

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa’da özel okul teşvikinden yararlanmak için 8 bin 977 öğrencinin başvurduğunu, bunlardan 3 bin 215’ine destek verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Özel okula gidecek öğrencilere devlet tarafından verilen desteğe, dershanelerin kapanmasıyla birlikte talep patlaması oldu. Manisa’da özel okul sayısının 97’ye çıktığını açıklayan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Dershanelerin kapanmasıyla birlikte birçok dershane özel liseye dönüştürüldü. Manisa’da da özel okul sayısı 97’ye ulaştı. Özel okul sayısının artmasıyla birlikte devlet tarafından özel okula gidecek öğrencilere verilen teşvik başvurularında büyük artış oldu. Geçen yıl teşvik için verilen kontenjanı dolduramamıştık. İki defa duyuruya çıkıldı. Ancak bu yıl 8 bin 977 öğrenci özel okul teşvikinden yararlanmak için başvurdu. Bunlardan 3 bin 215’ine destek verilecek. Neredeyse üç katı başvuru var" dedi.

Teşviğin Kasım, Şubat, Haziran olmak üzere üç dönemde okul müdürlüklerine yatacağını açıklayan Dernekbaş, "Okul öncesindeki 228 öğrencinin her birine 2 bin 680, ilkokuldaki 625 öğrenciye 3 bin 220, ortaokuldaki 830 öğrenciye 3 bin 750, lisedeki bin 528 öğrenciye de 3 bin 220’şer lira teşvik verilecek" dedi. Desteğin özel okullara gidecek öğrenciler için çok önemli olduğunu kaydeden Dernekbaş, Manisa’daki özel okul sayısının artmasının da olumlu olduğunu ifade etti. Dernekbaş, "Manisa’nın parası Manisa’da kalmış olacak. Çünkü çocuğunu özel okula göndermek isteyen veliler İzmir’deki özel okullara gönderiyordu. Bu desteklerle ve özel okulların açılmasıyla en azından Manisalının parası Manisa’da kalır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!