Özel öğrencilerden özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Özel öğrencilerden özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 13:22

Özel öğrencilerden özel sergi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri taş tablo ve ebru çalışmalarından oluşan eserlerini Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde beğeniye sundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel öğrencilerin bireysel eğitimlerini desteklemenin yanı sıra sanatsal faaliyetlerle de farklı bir bakış açısı kazanmalarını sağlıyor. Özel öğrencilerin taş tablo ve ebru çalışmalarından örneklerin yer aldığı sergi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Serginin açılışına Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Tarık Bitlis, Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Aytekin Çabukça, Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdal Çelik, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SANAT RUHSAL BİR TERAPİ

Sanatın engelli bireyler için ruhsal bir terapi olduğunu söyleyen sanat atölyesi öğretmeni Saniye Çavuşoğlu, "Özel bireylerin sanatla hayata uyum sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Bireylerin sosyal yaşama adapte olmalarını amaçlanıyoruz. Bu tablolar oluşturulurken taşlar ayıklanıyor, sınıflandırılıyor ve bir kompozisyon oluşturuluyor. Kompozisyona göre renklendiriliyor ve özel öğrencilerin elinden özel sanat eserleri ortaya çıkıyor. Ebru derslerimiz de öğrencilerin en keyif aldığı çalışmalardan bir tanesi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!