Özel İdare'den 'Sıcak Çermik' için çalışma

Güncelleme Tarihi:

Özel İdareden Sıcak Çermik için çalışma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 10:53

Özel İdare'den 'Sıcak Çermik' için çalışma

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Özel İdaresi Sıcak Çermik Kaplıcası termal bölgesini cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Sıcak Çermik Termal Turizm Merkezini ziyaret eden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilgili birim müdürleri ile Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği yetkililerinden bilgi aldı.

2016 yılının Sıcak Çermik için yatırımların yapılacağı bir yıl olacağını belirten Ayhan, "2 yıldır bölgede Sivas İl Özel İdaresinin ciddi çalışmaları devam ediyor. Özellikle kaynak koruma raporlarının onaylanması, kaçak kuyuların kapatılması ve yeni kuyuların açılması gibi birçok hizmeti tamamladık. Turizm bölgesinin içme suyu sıkıntısını çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 3 ay içinde bölgenin içme suyu sorununu ortadan kaldırıyoruz. Yıldızeli ilçemize bağlı Bayat köyünden Sıcak Çermik bölgesine 20 litre/saniyelik su getiriyoruz. Bayat köyünden getireceğimiz içme suyunun karşılığında tarımsal sulamada kullanmaları için Nevruz, Bayat ve Menteşe köylerimize Yıldız Irmağından mevcut suyun yüzde elli fazlasını getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Daha önce bölgenin içme suyu temini için 40 kilometre uzaklıktaki bir mesafeden su getirilmesi planlanıyordu. Bu bölgeden su getirmek çok maliyetli olduğu için idaremiz Bayat köyünde yer alan kaynak suyunu bu bölgeye getirerek hem daha ucuz, hem de daha rantabl bir şekilde içme suyu teminini sağlayacak. Bölgenin imar revizyon planlarını hazırladık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ilgili birimleri bu planları inceliyorlar, en kısa sürede de imar planlarımızı onaylayacaklarını düşünüyorum" dedi.

İDARİ BİNA YAPILACAK

Sivas İl Özel İdaresinin amacının Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliğini (ÇETAB) kurumsallaştırmak olduğunu ifade eden Ayhan, "Birliğimizin bölgede daha aktif görev yapması için çalışmalara başladık. Öncellikle birliğin faaliyetlerini yürüteceği bir idari merkez yapılması gerekiyor. Bu kapsamda idaremiz, Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği binasını yapmak için çalışmalara başladı. Binamız, teknik ve idari kadroların, personelin kalacağı ve toplantıların yapılabileceği bir merkez olacaktır. Bu merkezimizde bölgede yapılacak çalışmalar ve hizmetlerin takip edileceği bir mahalli birliği de hayata geçireceğiz. İdaremiz, bu merkeze bir greyder, bir kamyon ile çeşitli iş makinaları tahsis ederek Sıcak Çermik bölgesine hizmet verecektir. İş makinaları ve araçları kullanacak personelleri de görevlendirerek bölgenin her türlü ihtiyacına cevap vereceğiz" diye konuştu.

KUYU DAĞITIM SİSTEMİ

ÇETAB binasının ihalesini de gerçekleştirdiklerini kaydeden Ayhan, "Otel olarak kullanılan ve atıl bir vaziyette bulunan bina yıkılarak, yerine yeni binanın temelleri atılacak. 3 ay içinde binanın yapımını tamamlayacağız. Bu bina Sıcak Çermik bölgesine yatırım yapmak isteyen herkesin uğrak yeri olacaktır" dedi.

Termal suyu düzenli dağıtmak için kuyu dağıtım sistemini kuracaklarını belirten Ayhan, "Bu kapsamda MTA 4 ve MTA 7 kuyu başlarının da imalatlarını yapacağız. Diğer yandan kuyularda terfi sistemi kuracağız. Bölgenin Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile bağlantısı sağlandığı takdirde hem yaz hem kış termal turizm canlı olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!