Özel İdare personeline 8 Mart kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

Özel İdare personeline 8 Mart kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 18:16

Özel İdare personeline 8 Mart kahvaltısı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Özel İdare bünyesinde görev yapan kadın personeller ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Özel İdare Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Vali Davut Gül'ün yanı sıra vali yardımcıları ve eşleri, birim müdürleri memur ve işçi sendikaları temsilcileri ile özel idare bünyesinde çalışan kadın personeller katıldı. Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "Bizim kültürümüzde kadının yeri çok belli. Geçmişte de böyleydi, günümüzde de böyle. Kadınlarımıza hiçbir zaman ikinci sınıf insan muamelesi yapılmadı. Ülkemizde, kadınların fırsat eşitliğini yakalayamadığı zamanlar olmuş olabilir. Ama bu sadece kadınlar için değil; erkekler, engelliler ve toplumun başka kesimleri içinde oldu. Bir insanın sadece cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa tabi tutulması da doğru değil ya da ayrıcalığa tabi olması da doğru değil. Hakkaniyet ve adalet içerisinde herkese yapabileceği işin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son yıllarda kadınların iş hayatında yer alması ile ilgili bir takım olumlu gelişmeler oldu. Doğum izinleri, işe yerleştirmeleri, üst düzey görevlerde yer almaları, siyasi partilerde görev yapmaları ile ilgili önemli gelişmeleri yakından gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına baktığımızda değerli eşleri hanımefendinin 24 saat yanında olduğunu görüyoruz. Hanımların ikinci sınıf vatandaş olduğu bir yerde, Sayın Cumhurbaşkanımız hanımefendiyi yanında gezdirir mi? Ben kadınlara fırsat verildiğinde her işi layıkıyla yapacaklarına inanıyorum. Kadınların 365 gün baş tacı olduğunu, onların anne olarak, eş olarak, kardeş olarak hak ettikleri muameleye tabi olmaları gerektiğini söylüyorum" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile kadın personeller ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ise "Medeniyetimiz kadını her zaman baş tacı yapmıştır. Bizler, kadını anne olma sıfatıyla yücelten, nesiller yetiştirmesi ile değerli olarak gören bir anlayışa sahibiz. Ülkemizin istikbal ve istiklali için eline bayrağını alıp ön safta koşan kadınlarımız, bu ülkenin asli unsuru ve sahibidir. Kadınlarımız sadece evde değil, iş hayatında da erkeklerle beraber, omuz omuza çalışmaktadırlar. Dolayısıyla, hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzun bir kez de bu vesile ile bilinmesini istiyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kahvaltının ardından Vali Gül ve protokol üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına kadın çalışanlara çeşitli hediyeler takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!