Özel İdare kendi asfaltını kendi üretecek

Güncelleme Tarihi:

Özel İdare kendi asfaltını kendi üretecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 13:27

Özel İdare kendi asfaltını kendi üretecek

Haberin Devamı

ERZİNCAN, (DHA)-ERZİNCAN İl Özel İdaresi 2016 yılında kurduğu sıcak asfalt plenti ile başta merkez köyler olmak üzere gurup yollarını sıcak asfalta kavuşturmayı planlıyor.

Kentte, köy yollarına ulaşım standartını yükseltmek amacıyla yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan bölgenin en modern tesisi kuruldu. Saatte 120 ton üretim kapasiteli tesisin Haziran ayı itibari ile üretime geçmesi planlanırken, yollarının rehabilite edilmesinin yanı sıra köylerin içme suyu, sulama tesisleri, kanalizasyon, köy sosyal tesislerinin bakım ve onarımı için yaklaşık 13 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. Bahar ayları ile birlikte çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, ilgili birimlerin gerekli etüd ve proje çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüğünü söyledi. Felekoğlu, İl Özel İdaresi olarak 2015 yılı içerisinde yüzde 100’ün üzerinde bir programı gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Görev alanımız içerisinde yer alan altyapı, içme suyu, köy yollarındaki iyileştirmeler, asfalt yapımları, stabilize kaplamalarımız ve onarımlarımız dahil olmak üzere, buna ilave olarak ta üç beldemizde asfalt yapımı çalışması gerçekleştirdik. Kurumuzun çalışmalarında verimi artırmak amacıyla 2015 yılında 19 adet araç alımı gerçekleştirdik. Ayrıca İller Bankasından da 3 adet çöp kamyonu hibe olarak alındı. 2016 Yılında en önemli projemiz olan sıcak asfalt plenti tamamlandı. Haziran ayına kadar doğalgaz bağlantısını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle kendi asfaltımızı kendimiz üretmeye başlayacağız. 2016 Yılında merkez köy yollarından başlamak üzere özellikle gurup yollarında sıcak asfalt yapımını başlatıyoruz."

FOTOĞRAFLI







 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!