Özel harekat sonuçları açıklandı mı? Mülakat tarihi ve PÖH parkuru nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Özel harekat sonuçları açıklandı mı Mülakat tarihi ve PÖH parkuru nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 09:35

Özel harekat sonuçları için düzlüğe girildi. Başvuru için uzun bir süre bekleyen adaylar şimdi, açıklanmasına kısa bir süre kalan sonuçlarla beraber duyurulacak PÖH parkuru ve mülakat tarihi araştırmalarına girdi. Özel harekat başvuru sonuçları ile parkur çalışmasına başlayacak olan adaylar, akademinin İnternet sitesini yakından takip ediyor. Peki Özel harekat başvuru sonuçları ne zaman yayınlanacak? İşte PÖH parkuru ve mülakat tarihi merakla araştırılan detaylar

Haberin Devamı

Özel harekat sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki en önemli birimlerden birisinde yer almak isteyen adaylar için heyecana neden oldu. Polis özel harekat olabilme hayaliyle başvuruda bulunan 285 bin aday, akademinin İnternet sitesinde açıklanacak olan özel harekat başvuru sonuçlarını bekliyor. PÖH parkuru ve mülakat tarihinin de belli olacağı sonuçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve akademinin İnternet sitesinde duyurulacak. İşte özel harekat başvuru sonuçları ve mülakat tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler

ÖZEL HAREKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bir önceki yıl 09 Ekim Cuma günü tamamlanan başvuruların ardından, sonuçlar ve mülakat tarihleri 14 Ekim Çarşamba günü açıklanmıştı. Bu yıl için başvuru sayısının fazla olması da göz önünde bulundurulacak olunursa, sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması öngörülebilir. Fakat başvuruya gelen yoğun ilgi nedeniyle bu sürecin biraz daha uzun sürmesi düşünülmektedir. 

Haberin Devamı

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA BU LİNKTEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

PARKUR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yozgat Sorgun Belediyesi tarafından Özel Harekat polisi sınavına girmek için başvuruda bulunan gençler için kurs açıldı.

Özel Harekat sınavları için çok sayıda öğrencinin başvuruda bulunduğu belirten Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bu öğrencilerin sınavı kazanabilmesine yardımcı olmak amacıyla kurs düzenlediklerini belirtti. Kursların ücretsiz olduğunu belirten Şimşek "Birbiri ardına yayınlanan personel alımı ilanlarına, KPSS şartı olmadan en az lise ve dengi okul mezunu ve üstü şartlarını karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda kamu kurumlarında FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen personelin görevden uzaklaştırılması, ya da devlet memurluğundan atılmasından sonra boş kalan kadrolara sınavsız personel alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Bu bağlamda Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na da 10 bin kişi alınacağının duyurulmasının ardından ilçemizden de bu sınavlar için birçok gencimiz başvuruda bulundu. Bunlara yardımcı olmak amacıyla Sorgun Belediyesi olarak kurs açmaya karar verdik" dedi.

Haberin Devamı

MÜLAKAT VE PARKUR NASIL OLACAK?

Mülakat tarihlerinin açıklanmasının akabinde verilen özel harekat parkuru bilgisinin, geçtiğimiz yıla benzer olması beklenmektedir. İşte geçtiğimiz yıl adaylara verilen özel harekat parkuru bilgisi ve görseli;

Özel harekat sonuçları açıklandı mı Mülakat tarihi ve PÖH parkuru nasıl olacak

1) Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtası boyu 2.5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) sıçrayarak geçecektir. İçerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir. İç genişliği 17 inch    (43.18 cm) olan lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır. Lastikler yatırıldığında yüksekliği 18 cm olacaktır.

3) Ağırlık taşıma etabında adaylar, 30 kg (15x2) ağırlığında iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladıkları noktaya bırakacaktır. 

4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa ardından ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaklardır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.
5) Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doğru (1) defa düz takla atacaktır.

6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (1.5 metre yüksekliğinde ve 2.5 metre aralığında) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 95 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metre)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, devirme ve düşürme için bitiş süresine (2) saniye ceza olarak ilave edilecektir.

Haberin Devamı

NOT 1: Herhangi bir istasyonu yapmayan aday elenir.
NOT 2: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar, spor malzemelerini yanlarında getireceklerdir.

2015 yılı POMEM Özel Harekat Giriş Sınavının bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge ve kondisyon açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, komisyon üyelerinin kararları doğrultusunda yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. POMEM Özel Harekat fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru 48 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar yönetmelik gereği 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenci adayı olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.  

Haberin Devamı

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır."

MÜLAKATLAR İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Özel Harekat polisi olmak isteyen gençler, Erzincan da kurdukları parkur ile kendilerini 19. Dönem POMEM özel harekat branşı sınavına hazırlamak için ter döküyor.Özel harekat adaylarının zorlu mülakat hazırlığı

Özel Harekat Polislerinin arasına yeni katılacak olan 10 bin kişiden biri olmak için, 02/11/2016 tarihinde başlayan başvuruya müracaat eden gençler, yapılacak olan spor mülakatı sınavı için parkuru istenilen sürede tamamlamak üzere hazırlık çalışmalarına başladılar.Polislik mesleğine girişte aranan şartlara haiz, spor ve bedeni geliştirme çalışmalarına yatkın fiziki güce sahip, soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta üstün başarı ve eğitimde başarılı olabileceği anlaşılan, azimli ve dayanıklı olanların seçiminin yapılacağı spor mülakatına hazırlanmak isteyen gençler, her gün kendi hazırladıkları parkurda antreman yaparak, güç ve kondisyon depoluyorlar.Erzincan da bir spor salonunda her gün 5 saat boyunca antreman yapan 40 genç, girecekleri spor sınavının ardından bir sonraki mülakat sınavına tabi tutulacaklar.

Haberin Devamı

Terörle mücadele başta olmak üzere vatanı her türlü tehlikeden korumaya kendini adamış Özel Harekat Polislerinin seçileceği 19. Dönem POMEM özel harekat branşı sınavına hazırlanan gençlerden Gültekin Yılmaz isimli aday İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada; “ Vatanıma, milletime hayırlı bir polis olmak için özel harekata gönül verdim. Kazanmak içinde çalışıyorum. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Parkurda zıplama tahtamız, lastikli engelli koşumuz, ağırlık koşumuz, sağlık toplarımız, atlama alanımız, slalomlar ve engelli koşumuz var. Beni en çok yoran parkur atlama tahtası ile lastik. Parkurdaki en kısa derecem 40 saniye ama daha da iyi yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

Özel harekat sonuçları açıklandı mı Mülakat tarihi ve PÖH parkuru nasıl olacak

Özel Harekat polisi olmak isteyen Salih Furkan Arıtaş isimli aday ise; “15 Temmuz darbe olayından sonra vatanımıza, milletimize daha hayırlı bir birey olmak için bize tanınan bu fırsatı arkadaşlarımızla değerlendirmeye çalışıyoruz. Çok geç saatlere kadar çalıştığımız zamanlar oluyor. “diye konuştu.Özel Harekat polisi olma hayali kuran gençler, kendilerine tanınan 48 saniyeyi hızlı bir şekilde tamamlayarak, spor mülakatında başarılı sayılabilmek için sınav gününe kadar antremanlarına devam edeceklerini belirttiler. 

BAKMADAN GEÇME!