Özel harekat başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? PÖH mülakat tarihi ve parkuru

Güncelleme Tarihi:

Özel harekat başvuru sonuçları ne zaman açıklanır PÖH mülakat tarihi ve parkuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 14:17

Özel harekat başvuru sonuçları için adayların beklentileri sürüyor. Türkiye'nin en önemli, en faal silahlı kuvvetlerinden birisine katılmak isteyenlerin yaptığı polis özel harekat başvuru sonuçları, geniş bir kitle tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Adayların baskısı üzerine askerlik şartının kaldırılığı başvuru süreci için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapacağı açıklama bekleniyor. Peki merakla beklenen özel harekat başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte PÖH mülakat tarihi ve parkuru hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Polis Özel Harekat Başvuru sonuçları henüz açıklanmadı fakat adaylar PÖH sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Önceki başvuru sonuçlarının açıklanış tarihine bakıldığında Polis Özel Harekat Başvuru sonuçlarının da yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor. Peki PÖH alımları hakkında detaylar nedir? adaylar hangi şartlarda parkur ve mülakat sınavlarına katılacaklar? İşte detaylar

POLİS ÖZEL HAREKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Önceki yıl yapılan polis özel harekat alımlarında, 09 Ekim Cuma günü sonlanan başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 14 Ekim Çarşamba günü mülakat bilgileri ile birlikte açıklanmıştı. 

Geçtiğimiz yıl 5 gün içerisinde açıklanan sonuçlar, bu yıl da böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini akıllara getirdi. Fakat bu sene, KPSS şartının kaldırılması, yaş haddinin arttırılması ve lise mezunlarının başvurabilme kriterleri dolayısıyla müracaat sayısında patlama yaşanmış ve bu nedenle sonuçların geçtiğimiz yıllara göre biraz daha geç açıklanması öngörülmüştür.

Haberin Devamı

PÖH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BU LİNK ARACILIĞIYLA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

PÖH PARKURU VE MÜLAKAT TARİHİ NASIL OLACAK

Polis özel harekat (PÖH) parkuru için bekleyişe giren adaylar, bu bilginin ve mülakat tarihinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Mülakat tarihi ve parkur bilgisi başvuru sonuçları ile birlikte açıklanacak. Geçtiğimiz yıl adaylara verilen parkur bilgisi ise şu şekilde;

Özel harekat başvuru sonuçları ne zaman açıklanır PÖH mülakat tarihi ve parkuru

"27 metre uzunluğunda ve 14 metre eninde 7 etap ile toplamda 70 metre parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak:

1) Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtası boyu 2.5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

Haberin Devamı

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) sıçrayarak geçecektir. İçerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir. İç genişliği 17 inch    (43.18 cm) olan lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır. Lastikler yatırıldığında yüksekliği 18 cm olacaktır.

3) Ağırlık taşıma etabında adaylar, 30 kg (15x2) ağırlığında iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladıkları noktaya bırakacaktır. 

4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa ardından ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaklardır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

Haberin Devamı

5) Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doğru (1) defa düz takla atacaktır.

6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (1.5 metre yüksekliğinde ve 2.5 metre aralığında) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 95 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metre)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, devirme ve düşürme için bitiş süresine (2) saniye ceza olarak ilave edilecektir.

Haberin Devamı

NOT 1: Herhangi bir istasyonu yapmayan aday elenir.

NOT 2: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar, spor malzemelerini yanlarında getireceklerdir.

2015 yılı POMEM Özel Harekat Giriş Sınavının bir aşaması olan fiziki yeterlilik aşamasında polislik mesleğini icra edecek adayların denge ve kondisyon açısından polislik mesleğine uygunluklarını ölçecek parkur, komisyon üyelerinin kararları doğrultusunda yukarıda belirtilen ebat ve etaplardan oluşturulmuştur. POMEM Özel Harekat fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru 48 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar yönetmelik gereği 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrenci adayı olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.  

Haberin Devamı

Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır."

POLİS ÖZEL HAREKAT EĞİTİMİ KAÇ AY SÜRECEK?

6 aylık eğitime tabi tutulacak polis özel harekat öğrencilerine, 3 ay temel polislik eğitimi, 3 ay da temel Özel Harekât eğitimi verilecek. Polislik eğitiminde, daha çok teorik dersler öne çıkacak. Sonraki aşamada gündeme gelecek pratik eğitimde polislere, her türlü hava şartlarında zorluklara karşı nasıl hareket edecekleri uygulamalı olarak gösterilecek.

ADAYLARIN MÜLAKAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Özel Harekat polisi olmak isteyen gençler, Erzincan da kurdukları parkur ile kendilerini 19. Dönem POMEM özel harekat branşı sınavına hazırlamak için ter döküyor.

Özel Harekat Polislerinin arasına yeni katılacak olan 10 bin kişiden biri olmak için, 02/11/2016 tarihinde başlayan başvuruya müracaat eden gençler, yapılacak olan spor mülakatı sınavı için parkuru istenilen sürede tamamlamak üzere hazırlık çalışmalarına başladılar.Polislik mesleğine girişte aranan şartlara haiz, spor ve bedeni geliştirme çalışmalarına yatkın fiziki güce sahip, soğukkanlı, disiplinli, atıcılıkta üstün başarı ve eğitimde başarılı olabileceği anlaşılan, azimli ve dayanıklı olanların seçiminin yapılacağı spor mülakatına hazırlanmak isteyen gençler, her gün kendi hazırladıkları parkurda antreman yaparak, güç ve kondisyon depoluyorlar.Erzincan da bir spor salonunda her gün 5 saat boyunca antreman yapan 40 genç, girecekleri spor sınavının ardından bir sonraki mülakat sınavına tabi tutulacaklar.

Terörle mücadele başta olmak üzere vatanı her türlü tehlikeden korumaya kendini adamış Özel Harekat Polislerinin seçileceği 19. Dönem POMEM özel harekat branşı sınavına hazırlanan gençlerden Gültekin Yılmaz isimli aday İHA mikrofonuna yaptığı açıklamada; “ Vatanıma, milletime hayırlı bir polis olmak için özel harekata gönül verdim. Kazanmak içinde çalışıyorum. Günde 5-6 saat çalışıyorum. Parkurda zıplama tahtamız, lastikli engelli koşumuz, ağırlık koşumuz, sağlık toplarımız, atlama alanımız, slalomlar ve engelli koşumuz var. Beni en çok yoran parkur atlama tahtası ile lastik. Parkurdaki en kısa derecem 40 saniye ama daha da iyi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Özel Harekat polisi olmak isteyen Salih Furkan Arıtaş isimli aday ise; “15 Temmuz darbe olayından sonra vatanımıza, milletimize daha hayırlı bir birey olmak için bize tanınan bu fırsatı arkadaşlarımızla değerlendirmeye çalışıyoruz. Çok geç saatlere kadar çalıştığımız zamanlar oluyor. “diye konuştu.Özel Harekat polisi olma hayali kuran gençler, kendilerine tanınan 48 saniyeyi hızlı bir şekilde tamamlayarak, spor mülakatında başarılı sayılabilmek için sınav gününe kadar antremanlarına devam edeceklerini belirttiler. 

Özel harekat başvuru sonuçları ne zaman açıklanır PÖH mülakat tarihi ve parkuru

HER KOŞULDA EĞİTİM VERİLECEK

Özel Harekat eğitimi tamamlandığında polislerin fizikleri ve kondisyonu, her tür operasyonu gerçekleştirebilecek düzeye yükselecek. Polisler, ileri atış tekniklerini bilecek ve keskin nişancılık yapabilecek. Her tür patlayıcı düzeneğini ve patlayıcı maddeyi tanıyacak olan bu polisler, patlayıcıları nasıl etkisiz hale getireceğini öğrenecek. Polisler, yaralılara ilk yardım konusunda da bilgilendirilecek. Polisler yüksek riskli ve kritik operasyonlarda görev almak üzere yetiştirilmeleri sonrası, tüm Özel Harekat şubelerine dağıtılacak. Buralarda, terör örgütlerinin eylem yapma ve harekat kabiliyetinin en aza indirilmesi amacıyla görev yapacaklar.

BAKMADAN GEÇME!