(Özel Haber) Vatandaşın Gözü Yeni Kurulacak Hükümette

Güncelleme Tarihi:

(Özel Haber) Vatandaşın Gözü Yeni Kurulacak Hükümette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 14:48

edirneli seçmenler, kurulacak yeni hükümetten seçim öncesi verilen vaatlerin bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini söyledi

1 Kasım’da gerçekleştirilen ve AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla sonuçlanan 26. Dönem Milletvekili seçimleri sonrası vatandaş, kurulacak yeni hükümetten seçim öncesi verilen vaatlerin hayata geçirilmesini bekliyor.
AK Parti’nin yüzde 49,5 oy oranıyla Mecliste 317 milletvekili sayısına sahip olarak tek başına iktidar olmasıyla sonuçlanan 1 Kasım Genel Seçimleri’nin ardından vatandaşlar yeni hükümetin kurulmasını bekliyor. Yeni kurulacak kabine ile birlikte seçim öncesi verilen vaatlerin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar, sözlerin tutulmasını istiyor. Asgari ücrette düzenleme, emekli destekleri, öğrencilere verilen vaatler ve terörle mücadele konularını öncelik olarak gören seçmen, seçim öncesi verilen vaatlerin çok geçmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
İşçi kesimi olarak ilk etapta beklentilerinin istikrar olduğunu söyleyen Sait Say, "Seçimler öncesinde verilen vaatlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Asgari ücretin düzenlenmesi, memurun ve işçinin haklarının korunması bizim ilk etapta çalışanlar olarak beklentilerimiz" dedi.
Emekliler için verilen sözlerin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Hatice Uludağ ise "Biz emekliyiz. Emekliler için bir şeyler yapılmasını istiyoruz. İstikrar, huzur, hiç yere gençler ölmesin, kan akmasın. Verdiği vaatleri yerine getirsinler, verdikleri sözleri tutsunlar" ifadelerini kullandı.
Öğrenciler olarak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burslarının yatırılmasını beklediklerini söyleyen Deniz Ürey de "İlk olarak KYK burslarının yatırılmasını istiyoruz. Bursların 400 lira olacağını söylemişlerdi, inşallah yerine getirirler. Türk birliğinin kurulmasını istiyoruz. Tüm Avrupa ülkelerinde var sadece Türkiye’de yok. İnsanlara o kadar icraat sunuldu inşallah yerine getirir. Tek umudumuz budur" diye konuştu.
Terörün bitmesini istediklerine değinen Berkan Çakıcı da, "Terör olayları ülke olarak bize çok acı verdi. İşsizliğe de bir son verilmesini istiyoruz. ‘Asgari ücret bin 300 TL olacak’ dediler, nasıl olur bilmiyorum. Maaşların yükselmesini istiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!