(Özel Haber) Doğal Gazın Vurduğu Soba Satıcılarının Yüzünü Suriyeliler Güldürdü

Güncelleme Tarihi:

(Özel Haber) Doğal Gazın Vurduğu Soba Satıcılarının Yüzünü Suriyeliler Güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:49

Gaziantep’te kentte yaygınlaşan doğal gaz nedeniyle son yıllarda satışları azalan soba satıcılarının yüzü, kentteki Suriyeli mültecilerin ilgisiyle gülmeye başladı.
Gaziantep’te havaların soğumaya başlaması ile birlikte ısınma sorununu çözmek isteyen Suriyeliler, son bir haftadır soba satıcılarına yöneldi. Genellikle sobalı eski Gaziantep evlerinde oturan Suriyelilerin akın ettiğini belirten esnaf, zaman zaman da doğal gazlı evlerde oturmayan vatandaşların geldiğini ifade etti.
Soba satıcısı İsmail Çikolar, Suriyelilerin sobalı evi, maliyetinin doğal gazlı eve oranla daha az olması nedeniyle tercih ettiğini belirtti. Esnraf Çikolar, “Geçen haftadan beridir, çok şükür soba satışlarımız başladı. Günde 5-6 tane soba satıyoruz. Yani şu anda satışlardan yana bir sıkıntımız yok. Satışlardan gayet memnunuz. Doğal gazın yaygınlaşması, bu yıl henüz olumsuz bir etkisi olmadı. Suriyelilerin gelmesi işimize çok yaradı. Onlar olmasaydı, bir ihtimal soba satışlarımız hiç olmayabilirdi. Ama onların buralara gelmesiyle beraber, soba satışlarımız gayet iyi gidiyor. Suriyelilerin çoğunluğu fakir, doğal gazlı evlerde oturamıyorlar" dedi.
Her bütçeye uygun soba bulunduğunu da kaydeden Çikolar, soba fiyatlarının ise 30- 300 TL’ arasında değiştiğini kaydetti.
Öte yandan Gaziantep’te kayıtlı 400 bin Suriyelinin yaşadığı öğrenilirken, bu Suriyelilerden yaklaşık 52 binin mülteci kamplarında bulunduğu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!