Özel Güvenlikçilerin Verimi Arttırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Özel Güvenlikçilerin Verimi Arttırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 16:00

JANDARMANIN KULLANDIĞI TEÇHİZATLAR TANITILDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Muğla genelinde özel güvenlik hizmetlerinden yararlanan kamu kurum ve özel sektör temsilciliklerinde görev yapan özel güvenlik çalışan ve işverenlerine yönelik ‘Özel Güvenlik Hizmetlerinde Etkinlik ve Verimliliğin Arttırılması Projesi’ sunumu yaptı. Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Amir Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, özel güvenlik görevlileri ve işverenler katıldı.
“HER TÜRLÜ OLAYA PROFESYONEL BAKIŞLA HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”
Muğla’da yaşanabilecek her türlü terör ve asayiş olayının önemsenerek profesyonel bir bakışla hareket edilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, “Memleketimizi bölmek, parçalamak adına birliğimizi bozmaya çalışan terör örgütleriniz son zamanlarda yaptıkları hain saldırılar devam etmektedir. Ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı özel güvenlik görevlilerinin sorumluluğu ve alınması gereken ilave önlemlerin önemi bir kat daha artmıştır. Sayın valimizin emir ve direktifleri kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanlığı Özel Güvenlik kısım amirliğince Muğla özel güvenlik hizmetlerinde etkinlik ve verimliliğin arttırılması projesi hazırlanmıştır. İlk aşamada öncelikle bölgemizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda bizzat yerinde kontrol ve denetlemelerde bulunulmuş ve eksik hususlar yerinde izah edilmiştir. Bugün de özel güvenlik birimlerimizin eğitime yönelik toplantısını gerçekleştiriyoruz. Dünya turizminde üst basamaklarda yer alan Muğla ilimizde yaşanabilecek her türlü terör ve asayiş olayının önemsenerek profesyonel bir bakışla hareket edilmesi önem arz etmektedir. Özellikle terör örgütlerini son dönemlerde kullandıkları riski az, sansasyonel etkisi büyük her türlü patlayıcı madde eylemlerine karşı duyarlı olunmalıdır. Kamu güvenliğinin sağlanmasında tamamlayıcı rol üstlenen özel güvenlik görevlileri her zaman devlet ve millet olgusunu idrak ederek sorumluluk alanlarında görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadırlar. Devletimiz gerekli önlemleri almakla birlikte özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın sahip oldukları bilgi ve becerileri sorumluluk alarak görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır” dedi.
“ÖZEL GÜVENLİKÇİLER YETKİSİNİ AŞMASIN”
Muğla Valisi Amir Çiçek bir insanın her şeyi bilemeyeceğini, unutabileceğini ve günün teknolojisine ve mevzuat değişikliklerini kavramayabileceğini söyledi. Vali Çiçek, “Bilmeyen kişi veya kurum hakkında hemen ‘sen bunu yapmadın’ gibi ceza yaptırımları ana mantığa aykırıdır. Eğer bilmeden bir şey yapıyorsak, onun bilinmesi gerekir. Jandarmamızın sorumluluk bölgesindeki özel güvenlik çalıştıran tüm kuruluşlardan neleri dikkat etmeleri gerektiği konusunda yaptığımız değerlendirme böyle bir projenin yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Özel güvenlik görevlilerimize seslenmek istiyorum. Zaman zaman bizlere gelen, kurumların güvenliğini sağlarken, verilen görev ve yetkiyi kullanırken acaba tam anlamıyla bu yetkiyi kullanabiliyor muyum veya yetkiyi aşıyor muyum şeklindeki o eşiğin aşıldığını görüyoruz. Buna dikkatinizi çekiyorum. Yani yaptığınız görevin zaman zaman eşiğini de tavanını da aşıyorsunuz. Bazılarınız da hiç yapmıyor ve yapmamış olarak da görevinizi yapmıyorsunuz. Şunu iyi bilmeniz gerekir, özel güvenlik görevlilerinin ve özel güvenlik kurumlarının bu sorumlularının bu konu üzerinde hassasiyetle durması gerekir. Bir iç güvenlik jandarma, Emniyet ve sahil güvenli gibi kurumlara verilen yetkiler sizlere verilmiş değildir. Sizlere de bazı görevler verilmiştir” dedi.
“ÖZEL KORUMA YOKTUR”
Vali Çiçek, özel güvenlik görevlilerinin güvenlik dışında başka bir işte görevlendirilmelerinin ortaya çıkması cezai müeyyideye neden olduğunu belirterek, “Özel güvenlik görevlileri başka görevde çalışamaz. Onların işi özel güvenliktir. Bir özel korumalar var. Özel koruma olmaz. Devletimizi zaten vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yasalarla koruma altına almıştır. Özel güvenlik ile özel korumayı birbirinden ayırmamız gerekir” dedi.
Toplantı salonu girişinde İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube ekiplerinin kullandığı teçhizatların tanıtımı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!