Özel güvenlik firmaları da ihracata odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Özel güvenlik firmaları da ihracata odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 13:07

Özel güvenlik firmaları da ihracata odaklandı

Haberin Devamı

TÜRKİYE ekonomisine daha çok katkı sağlamak ve ihracat geliri ile cari açığın azaltılmasına katkı sağlamayı hedefleyen özel güvenlik sektörü, uluslarararası akreditasyonlarını tamamlayıp, yurtdışına açılarak ülkelerine döviz geliri kazandıracak.

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği (ÖGD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, yaşanan süreçte özel güvenlik firmalarının da hizmet ihracatına başlayarak ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Dolar kurundaki artış ve ekonomik darboğaz ortamında ihracatın son derece önemli bir hale geldiğini dile getiren Arıkan, "Cari açığın kapatılmasında ve ülkemize döviz girdisi sağlama anlamında ihracat özellikle bu dönemde çok değerli. Türkiye'deki özel güvenlik kuruluşları da yurt dışına bu hizmeti satabilecek yetkinlikte ve yetenektedir. Sektörümüzde daha çok firmanın bu hizmetleri yurtdışında da verebilecek uluslararası akakreditasyonlarını tamamlayarak ihracatçı konuma gelebilirler.  Bu süreçte yurt dışına hizmet ihracı da ülkemizin kalkınması ve zorlu süreçleri aşmamızda önemli bir kalem olabilir. Özel güvenlik firmaları olarak bu yönde çalışmaları başlattık. Komşu ülkelerimizden başlayarak, ihracatı başlatmak istiyoruz. Bu konuda devletimizin de bize her türlü desteği vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

KRİTİK BİR HİZMET VERİYORUZ

Güvenlik hizmeti sundukları firmalara döviz cinsinden değil Türk Lirası üzerinden faturalandırma yaptıklarını belirten Arıkan, firmaların da can güvenliği açısından zorunlu olan bu hizmetin karşılığında faturalarını zamanda ödemelerinin önemine dikkat çekti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!