GeriSeyahat İstanbul'da özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'da özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar

İstanbul'da özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar

İstanbul içinde doğum günü kutlaması, evlilik teklifi veya ilk buluşma yemeği için birbirinden şık mekan önerilerine göz atın.

Yaz akşamlarını romantik bir ortamda sevgilinizle veya arkadaşlarınızla geçirmek isterseniz şehirde pek çok iyi alternatifle karşılaşabilirsiniz. Evlilik teklifi, yıl dönümü kutlamaları veya ilk buluşma gibi özel günlerde hem ambiyansı hem de muhteşem manzaralarıyla öne çıkan mekanlarda hoş dakikalar geçirebilirsiniz.

İşte şehrin en romantik mekanları;

1. Sunset - Ulus

İstanbul'un romantik ve lüks anlayışını buluşturan mekanlarının başında geliyor Sunset. Harikulade manzarası ve ışıltılı ambiansı ile Sunset özel günlerde ve ilk buluşmalarda en ideal mekanlar arasında. Fırınlanmış ördek, Sunset fillet, risotto ve karidesleri mekanın en özel tatları listesine giriyor. Menüye yeni ekledikleri sushileri ise damağı çatlatan cinsten.

İstanbulda özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar

2. Duble Meze Bar - Pera

Kutlama yemekleri ve davetler için en uygun mekanlardan biri de Duble Meze Bar. Haliç manzarası eşliğinde lezzetli meze ve atıştırmalık tabaklarının tadına bakabilirsiniz. Palazzo Donizetti Hotel'in teras katında yer alan mekanda 40'a yakın meze çeşidi bulunuyor. Dilerseniz zengin şarap menüsünden sipariş de verebilirsiniz.

3. Mia Mensa - Kuruçeşme

İtalyan lezzetlerini romantik ambiyansıyla ziyaretçileriyle buluşturan Mia Mensa, boğaza nazır konumuyla da buluşma ve evlilik teklifi gibi özel günler için ideal. 1994 yılından beri hizmet veren mekanın hem açık hem de kapalı alanı mevcut. Dört peynirli pizzası ve limon soslu dil balığından sonra tiramisu ve volcano tatlılarından birini tadabilirsiniz.

İstanbulda özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar

4. Raika - Taksim

The Marmara Taksim'in en üst katında konumlanan Raika'nın manzarası tek kelimeyle büyüleyici. Boğazı ve gökyüzünü buluşturan muhteşem manzarası eşliğinde Anadolu mutfağından yöresel tatları modern yorumlarıyla tadabilirsiniz. Kuzu kol tandır, hünkarbeğendi ve külbastı mekanda denemeniz gereken spesiyallerden birkaçı. Sevgilinizle başbaşa romantik bir yemek için ilk tercih edeceğiniz mekanlardan biri Raika olsun.

İstanbulda özel günleri güzelleştiren romantik mekanlar

5. Litera - Beyoğlu

Tarihi yarımada ve boğaz manzarasının hakim olduğu Litera'nın dünya mutfağından seçiletek oluşturulmuş menüsünde değişik lezzetler tadabilirsiniz. Bonfile şövalye ve enginarlı tavuk mekanın spesiyalleri arasında. Goethe Enstitüsü'nin en üst katında yer alan Litera'da fiyatlar ise diğer lüks mekanlarla kıyaslandığında görece uygun denebilir. Harika yemek sunumları ve mükemmel şarapları da cabası.

False