Özel gençler çalışmanın mutluluğunu yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Özel gençler çalışmanın mutluluğunu yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 16:27

Özel gençler çalışmanın mutluluğunu yaşadı

Haberin Devamı

MANİSA'da bir GSM firması 4'ü down sendromlu 1'i otizmli 5 çocuğa eğitim verdi. Ardından özel çocuklar, bayilerde müşteri temsilcisi olarak çalıştı.
Türk Telekom Manisa Müdürlüğü ve Manisa Otizm Spor Derneği işbirliğiyle özel öğrenciler, çalışmanın mutluluğunu yaşadı. 4'ü down sendromlu biri otizmli olmak üzere 5 çocuk, kendilerine verilen eğitimin ardından 4 bayide gün boyu müşterilerle ilgilendi. Sosyal hayatın içinde olmanın mutluluğunu yaşayan engelli bireyler günün sonunda hem ücretlerini hem de firma tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri aldı.
Türk Telekom Manisa Bölge Eğitmeni Burçin Yurdagül, "21 Mart Down Sendromlular Haftası olduğu için Türk Telekom olarak mağaza sahipleriyle, yatırımcılarımızla görüştük. Çocuklarımıza yönelik böyle bir etkinlik yapalım dedik. Bugün mağazalarımızda çocuklarımızı çalıştırdık. Manisa merkezde toplamda 4 mağazamız var. 5 tane çocuğumuz görev yaptı. Sabah eğitimlerini aldılar. Kampanyalarla ilgili, sistemin nasıl işlediğiyle ilgili eğitimden geçtiler. Daha sonra da çocuklarımızı mağazalarımıza yerleştirdik. Müşterilerle ilgilendiler, çok mutlu oldular. Gün sonunda da onlara ücretlerini vereceğiz" dedi.
Manisa Otizm Spor Derneğinden Raşide Kuyumcu ise etkinliğin asıl amacının toplumdaki önyargıyı kırmak olduğunu belirterek, "Bu etkinlikte bize şans verdiği için Burçin Beye ve firmaya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!