Özel çocuklar kuş sayımı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklar kuş sayımı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 11:22

Özel çocuklar kuş sayımı yaptı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından yürütülen Gizemli Çocuklar Doğada Projesi kapsamında otizmli çocuklar Burdur Gölü'nde kuş sayımı yaptı.

SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen 2017 1'inci Dönem TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen Gizemli Çocuklar Doğada Projesi'nin 5'inci gününde Akdağ Milli Parkı'nda yaban hayatını ve sürüngenleri gözlemleyen çocuklar Burdur Gölü'ne geldi.

Yürütücülüğünü SDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp yaptığı ve farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin görev aldığı proje kapsamında otizmli çocuklar gönüllü öğrenciler eşliğinde göldeki göçmen kuşların sayımını yaptı. Dürbün ve teleskoplarla yanlarındaki akademisyenler ve gönüllü üniversite öğrencileriyle sayım yapan çocuklara aileleri de eşlik etti.

Proje yürütücüsü SDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp, proje kapsamında 10 gün boyunca sürecek programda çocukların doğayı yakından tanıyarak keşfedeceğini söyledi. Alp, "Projemiz otizmli çocuklarımızın tamamen doğada yaparak, yaşayarak rahatlaması, sosyalleşmesi, topluma kanalize olması ve doğada farklı canlıları görerek onları gözlemleme imkanı bulmaları üzerine tasarlandı. Projemizin süresi 10 gün. 10 gün boyunca çocuklarımız doğada çeşitli hayvanları, Türkiye'deki yakın çevredeki dağları, ovaları, yaylaları, hayvanları, gölleri, kuşları gözlemleme imkanı bulacak ve bunlar hakkında da uzmanlar tarafından verilen bilgilerle bilgilendirilmiş olacak" dedi.

Çocukların Burdur Gölü'ndeki kuşları dürbün ve teleskop yardımıyla gözlemlediğini anlatan Alp, "Projemiz bir nevi çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelikte etki sağlayacak. Proje kapsamında yine 10 gönüllü üniversite öğrencimiz var, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü'nde okuyan. Üniversite öğrencilerimiz de ileride bu çocuklarla çalışacakları için uygulamalı bir şekilde pratik yapma imkanı buluyorlar, onları gözlemleme imkanı buluyorlar, üniversitede edindikleri teorik bilgileri de uygulama sırasında rahatça uygulayabiliyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!