Özel bireylere iş kurma imkânı

Güncelleme Tarihi:

Özel bireylere iş kurma imkânı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:59

Özel bireylere iş kurma imkânı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ENGELLİ bireylerin üreten bireyler olarak topluma katılımlarının sağlanması amacıyla girişimcilik eğitimi başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı Antalya Şubesi işbirliğinde, engelli bireylerin istihdamı için eğitim semineri verildi. 25 engelli ve yakını 4 gün süreli kursa katıldı, başarılı olanlar Uygulamalı Girişimcilik Sertifikasını hak edecek.

'Engelli Bireylere Girişimcilik Eğitimi'nin açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat, 2014 yılından beri engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurabilmeleri için hibe destek verildiğini, bugüne kadar 12 özel bireyin hibeden yararlanarak iş kurduklarının altını çizdi.

KOSGEP İl Müdürü Kazım Akgün de kurumunun yeni iş kurana 50 ila 100 bin TL arasında 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi verdiğini belirtti. Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Gülcan Ay ise engelli bireylerin İŞKUR işbirliğiyle aldıkları mesleki eğitimlerle engelleri aşıp farklı işletmelerde kalifiye eleman olarak çalışabildiklerine, KOSGEB işbirliğiyle de kendilerine işyeri açabildiklerine dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!