Özel bireyler yararına konser

Güncelleme Tarihi:

Özel bireyler yararına konser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 13:57

Özel bireyler yararına konser

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu'nun (UTEF) bünyesinde çalışmalarını sürdüren 'Bir Saz, Bir Söz, Bir Nefes Türk Halk Müziği Korosu', engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla konser verdi.

Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda gerçekleşen konser öncesi konuşan UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar, federasyonlarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında başta konser olmak üzere farklı etkinlikler düzenlediğini, elde edilen gelirin de engelli, kimsesiz ve yaşlı insanlar yararına kullanıldığını söyledi. Başkan Kaçar, bu konserden edilen gelirle de 3 engelli bireye özel yaptırdıkları tekerlekli sandalye aldıklarını kaydetti.

Ardından şef Nazım Beyaz yönetimindeki 'Bir Saz, Bir Söz, Bir Nefes Türk Halk Müziği Korosu' sevilen türküleri seslendirdi.

Leman Gebizli Umut Işığı Derneği'nin de destek verdiği konseri, Muratpaşa Belediye Başkanı Hasan Kaçmaz ile Konyaaltı Belediyesi çalışanları da izledi. İki bölümde oluşan konserin ilk bölümünde 'Damdan Dama Atlar Yar' isimli türküyle başladı, "Kiraz Aldım Dikmeden', 'Aydoğar Giresun'dan', 'Bayramdan Bayrama', 'Bir Dalda İki Kiraz', 'Çat Çat Çetene', 'Bahçelere Geldi Bahar', 'Giresun'un İçinde' adlı türküler seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise koro 'Bakkallar Satıyor Karaca Üzüm', 'Fincan'ın Etrafı Yeşil', 'Avluya Bir Kuş Kondu', 'Bir Güzele Aşığım', 'Çayda Çıra Yanıyor', 'Vallahi O Yardır', 'Kırklar Dağı'nın Düzü', 'Leblebi Koydum Taşa Kız Annem' adlı türküleri yorumladı.

Konser 'Memleketim' adlı türküyle sona erdi. Bu sırada izleyiciler yanlarında taşıdıkları Türk bayraklarını açtı, koroya eşlik etti.

Antalyalıları duygu yüklü ve neşeli türkülere doyuran ve ayakta alkışlanan konserin sonunda UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar, Leman Gebizli Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya, federasyonun hizmetlerine katkıda bulunan, konserin oluşmasına emeği geçen hayırsever kişi ve kurumların yöneticilerine çiçek ve plaketle teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!