Özden Huzurevi Bocce Takımından Müdür Coşkun'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Özden Huzurevi Bocce Takımından Müdür Coşkuna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:46

Özden Huzurevi Bocce Takımından Müdür Coşkun'a ziyaret

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Özden Huzurevi Bocce Takımı sporcuları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun'u ziyaret ettiler.
Müdür Coşkun, bakanlığın stratejik planında yer alan "Aktif Yaşlanma" politikasına uygun olarak 65 yaş üstü yaşlı bireyleri daha hareketli kılmak, yaşam kalitelerini artırarak yaşama bağlanmalarını ve yaşamdan keyif almalarını sağlamak amacıyla herhangi bir sakatlık ve sağlık sorunu oluşturmayan ve tamamen rekreaktif  bir spor branşı olan Bocce  sporunun, şubat 2016 tarihi itibariyle huzurevlerinde başlatıldığını söyledi.
Hamit Coşkun, "Huzurevlerinde kalmakta olan sağlıklı ve bedenen dinç yaşlı bireylerin, spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek, sosyalleşmelerine katkıda bulunan, yaşlılarımızın hoşça vakit geçirmelerine dayalı, diyaloğu arttıran, aktif dinlenme sağlayan ayrıca hiçbir sakatlanma riski içermeyen bir spor dalı olan Bocce sporu özel olarak seçilmiştir. Bu spor yoluyla yaşlılarımızın hayata daha sağlıklı bağlanmalarının yanı sıra, yaşamdan zevk almaları ve daha fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal olarak aktif bir yaşam sürmeleri hedeflenmektedir" dedi.
İl Müdürü Coşkun, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde Türkiye Şampiyonasına katılacak olan, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren 16. Grubun birincisi Özden Huzurevi Bocce Takımının sporcularını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.​

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!