Özdemir: Büyüyen Türkiye hedeflerine akıl birliği ile ulaşabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Özdemir: Büyüyen Türkiye hedeflerine akıl birliği ile ulaşabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 13:37

Özdemir: Büyüyen Türkiye hedeflerine akıl birliği ile ulaşabiliriz

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)-TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, “Bugün bulunduğumuz noktadan daha ileriye gidebilmek için kadın ve gençlerimizin girişimci ruhuna ve cesaretine sahip olmaları gerekiyor. Büyüyen Türkiye’nin ve Bursa’mızın hedeflerine ortak akıl ve elbirliğiyle ulaşabiliriz” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi Genç İş Kadınları Topluluğu tarafından RUMELİSİAD desteği ile düzenlenen Bursa Genç İstihdamı Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir’in yanı sıra Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Serpil Aytaç ve RUMELİSİAD Başkan Vekili Zarif Alp katıldı. Etkinlikte gençlerin istihdama katılımı ile ilgili süreçler masaya yatırıldı.

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir, dünyada ve Türkiye’deki güncel istihdam verilerini paylaştı. 126 milyon nüfuslu Japonya’da toplam girişimci sayısının 5 milyon olduğunu söyleyen Özdemir, Türkiye’de bu sayının 1,2 milyon civarında olduğuna değindi. Kadınlara ve gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Özdemir, “Bugün bulunduğumuz noktadan daha ileriye gidebilmek için kadın ve gençlerimizin girişimci ruhuna ve cesaretine sahip olmaları gerekiyor. Büyüyen Türkiye’nin ve Bursa’mızın hedeflerine ortak akıl ve elbirliğiyle ulaşabiliriz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oluşturulan çalışma masalarında girişimcilik, toplumsal cinsiyet eşitliği, teknoloji, kadının iş hayatındaki yeri gibi konular ele alındı.

Çalıştaya,  Prof.Dr. Özlem Işığıçok, İşkur İş ve Meslek Danışmanı Özgür Uçal, Mor Salkım- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Burcu Üzümcüler, İnşaat Teknikeri Süveyda Üstün, Stratejik İletişim Danışmanı Ferdi Yılmaz, Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Tufan Ata Türkyılmaz, Aile ve Sosyal Pol. İl Mdr. ve Uzman Psikolojik Danışman Füsun Serim, İletişim Yazılım Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu ve Sinem Yücel eğitim ve seminerler ile destek verdiler.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!