Özdebir’e ABD’den ödül

Güncelleme Tarihi:

Özdebir’e ABD’den ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 00:00

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türk-Amerikan ticari ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı ABD tarafından ödüle layık görüldü. ASO’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Francisco Sanchez, ABD Büyükelçiliğinde dün düzenlenen törende Özdebir’e ödülünü verdi.

Törende, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar’a da iki ülke ilişkilerini sunduğu katkıdan dolayı ödül verildi. Sanchez burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2010 yılında tarih boyunca en yüksek hacme çıkarak 15 milyar dolar seviyesine ulaştığını söyledi. Bu yılın ilk 7 ayında ticaret hacminin geçen yıl aynı dönemini aştığına dikkat çeken Sanchez, yapılması gereken çok iş olduğunu ve her iki ülkenin refahı için daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Özdebir de ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ASO adına ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomisi ve en yüksek teknolojisini üreten ABD ile ticaretini mutlaka geliştirmesi ve bunu sadece savunma sanayii ile sınırlandırmaması gerektiğini ifade eden Özdebir, bu süreçte ABD ile müzakere edilen nitelikli sanayi bölgeleri konusunun da yeniden ele alınıp şekillendirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu sayede karşılıklı yatırımların ve ticaretin artacağına inandığını kaydeden Özdebir, ABD Büyükelçisi ve Ticaret Müşavirliği ekibinin de iki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesine önemli katkı sunduğunu, bu çabaları gelecekte de hep birlikte yoğun biçimde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!