Özdağ'dan Başbakan Yıldırım'a sultaniye üzüm çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Özdağdan Başbakan Yıldırıma sultaniye üzüm çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:09

Özdağ'dan Başbakan Yıldırım'a sultaniye üzüm çağrısı

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, dünya üzerine ihraç edilen yaş ve çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 50'sinin Manisa'da üretildiğini belirterek, piyasada 'İzmir Sultaniye Üzümü' olarak satılan ürünün isim hakkının Manisa'ya verilmesi konusunda Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu.
Milletvekili Özdağ, isim hakkının Manisa'ya verilmesi konusunda çalışma yaptıklarını ve bu konuyu TBMM'ye taşıyacağını anlattı. Özdağ, "Türkiye'deki çekirdeksiz üzümün yüzde 85'i Manisa'da üretiliyor. Manisa'dan toplam 800 milyon dolarlık yaş ve kuru üzüm ihracatı yapıyoruz. 'Sultani' ismi de Manisa'nın şehzadeler şehri olması münasebetiyle ve Manisa'dan beş sultan çıktığı için adını alıyor. Eskiden borsa ve işletmeler İzmir'deydi. İhraç kalemlerin yapıldığı liman İzmir'de olduğu için, Sultaniye üzümüne, 'İzmir Sultaniye Üzümü' denmeye başlanmıştır. Sonradan işletmelerin tamamı Manisa'ya taşındı. Sultaniye üzümü Manisa'ya aittir" dedi. AK Parti'li Selçuk Özdağ, şöyle devam etti:
"Her ne kadar Başbakanımız İzmir'den başbakan olsa da, hakikati teslim etmek adına geçmişte de biz bu çalışmaları yaptık. Başbakan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız'ı bu konuda duyarlı olmaya ve hakkı teslim etmeye davet ediyoruz. Üzüm Manisa'da üretiliyor. İhraç kalemlerinin çoğunluğu Manisa'da yapılıyor. Borsa da bugün Manisa'da. Artık, Sultaniye üzümünün adının 'Manisa Sultaniye Üzümü' olarak düzeltilmesinde fayda var. Marka bize ait. Ürün bizim, çile bizim, ter bizim, isim İzmir'in. Bu noktada isminin de Manisa'ya verilmesi gerekir. Zahmeti kim çekiyorsa, markayı da onun alması gerekiyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Diğer milletvekili arkadaşlarımla bir çalışma yaparak bunun TBMM'ye taşıyacağım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!