Özcan'ı değil Vedat'ı sorun

Güncelleme Tarihi:

Özcanı değil Vedatı sorun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Ebru Destan, Özcan Deniz'le ilgili soruya: "İyi ya da kötü hakkında hiçbir yorum yapmayacağım tek insandır o."

Haberin Devamı

Futbolcusu sevgilisi Vedat İncefe için, "Şu anda evlenmeyi düşünmüyorum ama ama ileride bir gün evlenecek olursam o kişi Vedat olur" diyen Ebru Destan, Özcan Deniz'le ilgili soruya şu yanıtı verdi: "İyi ya da kötü hakkında hiçbir yorum yapmayacağım tek insandır o. Ne söylersem yanlış anlaşılır. Benim üç yıldır beraber olduğum biri var. Bana Vedat'ı sormalılar.""Ayrılık Soğuk İklim" adlı ikinci albümünü çıkaran Ebru Destan, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda, çocukluğundan beri avukat olmayı çok istediğini açıkladı. Küçük yaşta bir avukatın yanında çalıştığını belirten Destan, "Bir dava açıp kapatabilirim, haciz kararı çıkarabilirim. Birçok Anayasa kitabını okudum..." dedi.

Kaç yılında geldiniz İstanbul’a?

- Aslında benim çok enteresan bir hikayem var Emel Yıldırım’la. Ona çok hayrandım. 1979 doğumluyum. İzmir Bornova’da beraber büyüdük. Annesiyle annem hálá görüşür. Emel Türkiye ikinci güzeli seçildi. O sene okul tatili için İstanbul’a geldim 15 günlüğüne. Emel tutturdu, "Seni güzellik yarışmasına sokacağım" diye. "Emel Abla yapma!" diye bir süre direnmeye çalıştım. Ama o beni 1997’de Türkiye Güzellik Yarışması’na soktu ve derece aldım. Sonra da

Özcanı değil Vedatı sorun
Dünya Güzellik Yarışması’na katıldım. Dünya dördüncüsü oldum.

Haberin Devamı

Kaç yılıydı?

- 1998 olabilir. Tarihleri çok iyi hatırlamıyorum. Çok uzun zaman geçti çünkü. Benim o ara idealimdeki meslek avukatlıktı.

Avukatlık istiyordunuz yani...

- Avukatlığa ölürdüm!

Ne mezunusunuz peki?

- Ben lise mezunuyum.

Neden okumadınız?

- Okumadım, çünkü hayat insanı bazen alıp çok farklı yerlere yönlendirebiliyor. Ben babamı kaybettim o sene.

Peki, pişman mısınız?

- Yok değilim, çünkü oyunculuk okudum sonrasında. Avukat olamadım ama Müjdat Gezen’in okulundan mezunum.

Ülkemizde ve komşularında yaşanan gelişmeler malum. Dolar, euro, YTL hepsi etkileniyor. Yatırımlarınız var mı?

- Şöyle bir şey var bir kere; üç sene önce euro’yla bir araba almıştım sonra o euro iki katına çıktı. Hiçbir zaman bunları kontrol edemiyorsunuz. Tabii ki istikrar iyi bir şey. Bugün istikrar olsun, hava bozulmasın mantığında birçok oy AKP’de toplandı. Bunun böyle olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir de Türkiye’de bence oy partiye değil, kişiye veriliyor. Birçokları AKP’de değil Tayyip Erdoğan’a oy verdi, çünkü Tayyip Erdoğan kişilik olarak çok düzgün, dikkat çekici ve beyefendi bir tablo çiziyor.

Haberin Devamı

Yakışıklı buluyor musunuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı?

- Yakışıklılık gibi kavramları değerlendirmek asla bana düşmez. Ama ben bir kere yapı olarak çok beyefendi buluyorum Tayyip Bey’i. Sözünün eri gibi duruyor. Verdiği görüntü bu. Etkileyici dış görüntü artı puandır. Böyle kişiler kazanır, kitleleri peşinden sürükler.

VEDAT’LA EVLENEBİLİRİM

 İkinci albümünüzün adı nedir?

"Ayrılık Soğuk İklim". Şu ana kadar klibimi 62 bin kişi izlemiş Youtube’dan.

Mankenlik, oyunculuk, sunuculuk, şarkıcılık derken yemek programı bile yaptınız. Tüm bunlar devam edecek mi?

/images/100/0x0/55eb5c7af018fbb8f8bc2d4c
- Özellikle oyunculuğu çok özlemişim. Ben zaten oyunculuğa, eğitime yıllarımı verdim. Çalıştım, okudum, çok güzel projelerde yer aldım. Birçok yönetmenle çalıştım. Setleri çok özledim. İnandığım şık, güzel bir proje olursa oyunculuğa devam ederim.

Haberin Devamı

"Senaryo gereği yatağa da girerim, sevişirim de" diyebilir misiniz?

- Yapamam, işte onu yapamam.

Bu yüzden mi sinemadan ürküyorsunuz?

- Hayır. Bu sorudan ürküyorum. Sinemadan ürkme sebebim bu değil.

Tamam, böyle bir şey sormadığımı var sayın. Ama böyle bir teklif gelse ne dersiniz?

- Benim konumumdaki bir kadında şöyle bir handikap var; manken kökenli olduğum için ve şarkı da söylediğim için, o kare insanların gözünde kalacak. Yani bütününde roldeki Ayşe veya Emine karakteri değil, ufacık bir sahnedeki karakter Ebru Destan adıyla örtüşecek. İlişkimle ilgili bir haber çıktığı zaman o resim koyulabilecek. Böyle bir rolde oynamam. Utangaç bir yapım var yani, yapamam.

Haberin Devamı

Son dönemde güzel bir aşk yaşadınız... (Ebru Destan, eski Galatasaraylı futbolcu Vedat İnceefe ile birlikte).

- Yaşıyorum. Üç yıldır birlikteyiz.

Evliliği düşünüyor musunuz?

- Şu anda hayır ama ileride bir gün evlenecek olursam o kişi Vedat olur.

Bir ara ayrıldınız ama?

- Evet.

Kıskançlık yüzünden mi?

- Her ilişkinin içinde iniş çıkışlar olur, o anda inatlaştığımız bir şey olabilir. Kısa ayrılıklar, aşkı daha çok büyütür.

Hiç her şeyi bırakıp, İzmir’e ailenizin yanına dönmeyi düşündünüz mü?

- Hep bir ayağım İzmir’de oldu. Ben İzmir’deki evimi kapatmadım. Annem benim yanımda yaşıyor. Benim bırakıp gitmek gibi bir şansım yok. Çalışmak zorundayım. 14 yaşımda da okuluma gider yarım gün çalışırdım.

Haberin Devamı

Ne yapıyordunuz?

- Bir ara avukatın yanında çalışıyordum.

O yüzden mi avukat olmak istiyordunuz?

 - Sırf avukat olmak için avukatın yanında çalıştım. 12-13 yaşımdayken okula giderdim, çıkışta avukatın yanına çalışmaya giderdim. O kadar büyük bir aşktı avukatlık benim için.

Size ’yarım avukat’ diyebilir miyiz?

- Yani ben tabii ki bir dava açıp kapatabilirim, haciz kararı çıkarabilirim, 48-163 bütün örnekleri bilebilirim, birçok Anayasa kitabını okumuşumdur. Yani aşk derecesinde bir şeydi ama Allah nasip etmedi. Ama bu saatten sonra bursla okuttuğumuz öğrencilerimiz var, isterim ki onlar avukat, doktor ne diliyorlarsa o olsunlar.

Özcan’ı değil Vedat’ı sorun

Bir dönem Özcan Deniz’le birlikteydiniz. Şimdi sadece arkadaşsınız yanılmıyorsam...

- Arkadaş değiliz.

"Merhaba"nız da mı yok?

- Yok, onunla karşılaşmadım yani. İyi ya da kötü hakkında hiçbir yorum yapmayacağım tek insandır o. Çünkü şöyle bir şey var; yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Ne söylersem yanlış anlaşılır. Benim üç yıldır beraber olduğum bir insan var. Bana Vedat’ı sormalılar.

Vedat’la zamanınız nasıl geçiyor?

- Vallahi içim dışım maç oldu. Evlenirsem her odaya bir televizyon koyacağım. O futbol izlemeyi seviyor, ben iyi bir tavlacıyım. Geçen gün Nazan Öncel’le tavla oynadık ama beni mars etti, tavlayı koluma verip gönderdi.

Nazan Öncel ile nerede tanıştınız? Ondan parça aldınız mı?

- Hayır. Albümümü dinlemiş çok beğenmiş, beni aradı buldu. Sesimin güzel olduğunu söyledi. Çok iyi dost olduk, şirketin patronunu aradı, "Bu kız benim himayemde" dedi. Yani ben Nazan Öncel destekli bir sanatçıyım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!