Özcan’ın paltosu

Pazartesi gecesi Özcan Deniz-Mahsun Kırmızıgül rekabetinden, Özcan Deniz uzak ara birinci çıktı.

Haziran Gecesi’nin birinci olduğu akşam Mahsun’un yeni dizisi tüm izleyicide 8, AB grubunda 15’inci sırada yer aldı.

Önce Haziran Gecesi’yle ilgili bir iki not;

Dizinin son iki haftada senaryosunda düşüş yaşandığını yazmıştım. Önce dizinin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, sonra Özcan Deniz’le konuştum.

İlginçtir ki ikisi de benimle aynı görüşteler. Özcan Deniz bunun sebeplerini anlattı, senaryoda yaşanan yalpalanma tamamen teknik bir sebepten kaynaklanıyormuş.

Hem Özcan Deniz hem de Haznedaroğlu önümüzdeki haftadan itibaren, özellikle de iki hafta sonraki bölümle Haziran Gecesi’nin büyük bir çıkışa geçeceğini söyledi.

39. bölümde bitmesi planlanan dizinin 30 küsurluk öyküsünün hazır olduğunu belirten Özcan Deniz, önümüzdeki haftayla birlikte senaryo konusundaki sıkıntıların giderildiğini özellikle belirtti.

Dizide gözüme en çok batan noktaya gelince... Başından beri siyahlar içinde izlediğimiz Özcan Deniz’i galiba dizi boyunca başka bir kıyafetle göremeyeceğiz.

Simsiyah araba, siyah takım elbise, etekleri savrulan simsiyah paltosuyla Matrix’ten fırlamış gibi gözüken Özcan Deniz, biraz kostümünü değiştirse artık.

Mahsun Kırmızıgül’ün dizisi ise o kadar zor bir gecede başladı ki.

Kadın izleyicinin ekranda bir şey bulamadığı perşembe gecesi yayınlansa daha çok izlenebilirdi Aşka Sürgün.

Oysa pazartesi gecesi kadın izleyici tercihini çoktan yapmış durumda. Bir İstanbul Masalı da tekrar bölümüyle ekrana gelince Aşka Sürgün ilk bölümünde istediği ratingi alamadı.

Önümüzdeki hafta Bir İstanbul Masalı’nın yeni bölümünün de yayınlanmasıyla Aşka Sürgün izlenme oranını yükseltecektir.

Ancak ben yine de bu akşamki tekar bölümünün Kurtlar Vadisi’ne rağmen ilk gösterimden daha iyi bir izlenme oranı yakalayacağını düşünüyorum.

Aşka Sürgün’ün tekrar bölümünün bu akşam ilk beş içinde yer alması sürpriz olmayacak.

(atv, 20.00)

Jülide Ateş sokakta

TGRT Haber bu haftadan itibaren yeni bir uygulamaya başladı. Yıllardır ekranda başarılı sunumuyla izlediğimiz Jülide Ateş artık sokağa çıkmaya başladı.

Ateş’in ekrana ilk çıktığı günden bu yana kendini geliştirmek için sürekli çalıştığını yakından biliyorum. TGRT’deki özel haberleri bunun son örneği oldu.

Pazartesi sabahın köründe İETT garajına gidip, İETT şoförlerinin kahvaltısını, sefere çıkışlarını haberleştirdi. Sonra da otobüsün direksiyonuna geçerek, ‘İşleri gerçekten çok zor. Anlayış gösterelim’ çağrısı yaptı.

Bir gün sonra da ilk kez Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak Bayan Milli Takım oyuncularıyla ‘Bütün kızlar toplandık’ şarkısı eşliğinde dışarıda sohbet yaptı.

Bugüne kadar haberi sunan isim olarak izlediğimiz Jülide Ateş’i, haberi yapan olarak görmek güzel. Jülide Ateş’in yaptığı bu izlenim-haber ve röportajların TGRT Haber’e renk kattığı bir gerçek.

Salı gecesi Ronaldinho’yu izledik

Salı akşamı Chelsea-Barcelona maçı futbolseverleri resmen ekrana kilitledi. Son yılların en güzel maçlarından birini yayınlayan Star’ın ratinglerde yüzü gülerken izleyici de tam bir futbol şölenine tanık oldu.

İlk maçı 2-1 kazanan Barcelona’nın, 4-2 yenilerek elendiği maçta Ronaldinho öyle bir gol attı ki, dün herkes bu golü konuşuyordu.

Futbol sahalarında görmeye alışık olmadığımız bir olaya da tanık olduk maçta. Devre arasında soyunma odasına giden Chelsea’li oyuncu maç sonunu beklemeden Ronaldinho’dan formasını istedi. Büyük oyuncu böyle olunuyor demek ki...

18+ Duvara Karşı

Geçtiğimiz haftalarda kanalların ekrana uyarıcı semboller koymaya başlayacağını duyurmuştum. Bunun ilk örneğini salı akşamı Show TV ekranlarında Duvara Karşı filminde gördük.

Şiddet ve seks içerikli sahnelerde Show TV ekranın sağ üst köşesine 18+ sembolünü koyarak, bu sahnelerin 18 yaş altındakiler için sakıncalı olduğunu duyurdu.

Bu gizli reklam işine de RTÜK’ün bir çözüm bulması gerekiyor artık. Filmde antetli kağıt üzerindeki The Marmara Oteli logosu bile buzlanıyor artık.

Madem öyle Hollywood filmlerinde güzüken markaları neden buzlamıyoruz? Hollywood filmlerinde ve yabancı dizilerde gözüken pek çok marka Türkiye’de de var.

RTÜK bunları gizli reklam kapsamından çıkarmalı artık.

Duvara Karşı’da buzlanan sadece markalar değildi, sansürlenen küfürlü sözler, alt yazılarda da buzlanarak verildi.

Salı gecesi Duvara Karşı’nın ne kadar çarpıcı bir film olduğunu bir kez daha gördük.

Kadın İsterse çıldırdı!

Hülya Avşar
ve Cihan Ünal’ın başrollerini paylaştıkları Kadın İsterse her geçen hafta başarı grafiğini arttırıyor.

Bildiğiniz gibi dizinin son bölümünde tam Canan (Hülya Avşar) gerçek kimliğini Zafer’e (Cihan Ünal) açıklayacakken heyecan içinde bitmişti.

Böyle olunca dizinin ratingi ve izlenme payı çıldırdı, Kurtlar Vadisi’yle yarışır oldu. Kanal D pazar gecesi çok izlenen Sihirli Annem’i bile cumartesine almak zorunda kaldı.

Ancak siz, Zafer, Canan’ın gerçek kimliğini öğrenecek diye fazla heyecanlanmayın çünkü dizinin senaristi Birol Güven’in gerçeği açıklanmasına daha zaman var.

Bu haftaki bölümde de Zafer, Canan’ın gerçek kimliğini öğrenemeyecek.

TV bombaları

Başkentin Ankara’sı

Gelin başkentin Ankara’sına yakışmayan bu insan manzaralarını görelim.

Kerim Akbaş (Kanal 6 Haber Dosyası)
Yazarın Tüm Yazıları