Özburun,''Yüzyılın hastalığı stres ve depresyon''

Güncelleme Tarihi:

Özburun,Yüzyılın hastalığı stres ve depresyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:21

Özburun,''Yüzyılın hastalığı stres ve depresyon''

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) KAĞITHANE Belediyesi Gültepe Kültür Merkezi’nde, “Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü” adlı konferansta Kağıthanelilerle buluşan Yusuf Özkan Özburun, zor bir zamanda yaşadıklarını belirterek, stres denen çağın vebasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.
İnsanların stresi çok yoğun olarak yaşadığına dikkati çeken Özburun, stresin asit yağmuru gibi yağdığını ifade ederek, “Evlerimiz barut fıçısı gibi. Her çağın bir vebası olmuş'' dedi.
“STRESİ YÜZDE YÜZ YENMEK SÖZ KONUSU DEĞİL”
Stresi yenmek gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ama stresin yüzde 60-65 oranında yönetilebileceğini belirten Özburun, bunun da iyi bir rakam olduğunu kaydetti. Hayatına öfkenin yön verdiği insanların bile stres yönetimi sayesinde inanılmaz mesafe katettiğini ifade eden Özburun,“Stres atmak diye bir tabir yok. Ne var, yok etmek diye bir şey yok, yönetmek var. Stres, Allah’ın bize vermiş olduğu bir enerji. Bütün diğer duygular gibi stres de bir duygu. Bu duyguyu etkili ve yerinde yönetirsen sana hizmet ediyor. Yönetmek için Allah bize yeterli donanımı vermiş. Sorun ise bizim alışkanlıklarımız.Alıştığımız çevreden otomatik, düşünce ve duygu kalıpları var. Kaygı duygusu bize Allah tarafından verilmiştir. Kaygı duysunu doğru ve yerinde kullanırsak bize yaşam enerjisi veriyor” dedi.
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!