Özbek rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Özbek rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 12:10

Özbek rüzgarı esti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'de ilk ve tek olarak düzenlenen 8. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Özbekistan, Keçiören'e konuk olarak unutulmaz bir gece yaşattı.
Kalaba Kent Meydanında Kars - Ardahan Iğdır ve Özbekistan Kültür Evlerinin açıldığı gecede ayrıca Özbekistan'a özgü Özbek pilavı da dağıtıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Avrasya Yerel Yönetimler Platformu Başkanı Hasan Cengiz, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Rustamkhodja Azizkhodjaev, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Türk Dünyası Uzmanı ve Yazar Çağrı Özkan, Kars- Ardahan -Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım,  Meclis Üyeleri, Muhtarlar katılırken vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. 
TÜRK İSLAM DÜNYASININ KALBİ KEÇİÖREN'DE ATIYOR
17 ülke ile Ramazan'ın bereketi, mağfireti ve rahmetini paylaştıklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Özbekistan'ı konuk ettiğimiz bu gecede Semerkant, Buhara'dan esintiler bulacaksınız. Onların kültürlerinden izleri göreceksiniz. Kültür alışverişi böyle bir şey… Bir yanda Kars- Ardahan -Iğdır, diğer yanda Özbekistan… Anadolu şehirleri ile İslam coğrafyası bir araya geliyor. Yan yana kurulan kültür evlerinde tarihlerini, kültürlerini tanıtıyor, birlik ve kardeşliği yaşatıyorlar. Türk İslam dünyasının kalbi Keçiören'de atıyor" dedi. 
AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli Ramazan'ın birlik, beraberlik ayı olduğunun çocuklara aşılanması gerektiğini belirttiği konuşmasında “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke… Söz konusu vatan odluğunda 80 milyonun birlik ve beraberlikle harekete geçtiği bunun en güzel kanıtı" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey “17 ülkeden Müslümanları Keçiören'de buluşturan Başkan Ak'ı kutluyorumö diyerek başladığı konuşmasında Türkiye ile Özbekistan arasındaki benzerliklere dikkat çekti. Özbekistan Elçilik Müsteşarı Rustamkhodja Azizkhodjaev, Özbekistan'da İmam Buhari olmak üzere birçok Türk şahsiyetin türbeleri olduğuna dikkat çekerek, “Özbekistan'ı mutlaka ziyaret edin, Türkiye ile siyasi, ticari ve kültürel alanda iş birliğimiz sürüyor, Geçen Kasım'da Cumhurbaşkanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Semerkant'ı ziyaret etti. Mayıs'ta da Pekin'de yine iki ülke Cumhurbaşkanları bir araya geldi.ö ifadelerine yer verdi.
TÜRK, ALLAHU EKBER DAĞLARINDA ALPARSLAN, KOCATEPE'DE MUSTAFA KEMAL'DİR
Türk dünyası ile ilgili 10 cilt eseri olduğunu dile getiren Türk Dünyası Uzmanı ve Yazar Çağrı Özkan ise Türklüğü, "Türk beklenendir, umuttur, koruyucudur. Türk'ü tanımlamaya bunlar yetmez… Türk nizam getirendir. Türk, Tanrı Dağlarında Kül Tegin, Allahu Ekber Dağlarında Alparslan, Kocatepe'de Mustafa Kemal'dir… Türkistan Bölgesi çok önemli bizim için… Orta Asya'da büyük devletler kurarken, göğsümüzü sırtımızı dayadığımız yer, bu coğrafyadan güç alıyoruz" diye tanımladı. Kars- Ardahan -Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım Başkan Ak'ın daima yanlarında olduğunu ifade etti.
Özbek geleneksel kıyafetinin de Başkan Ak'a hediye edildiği gecede Kars- Ardahan -Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım da Ak'a İslam alimi Harakani Fütüvvet'in sözlerini içeren bir tablo hediye etti. Özbekistan'ın ünlü sanatçısı Shahnoza Otaboeva ve Özbekistan Milli Dans Grubu'nun sahne aldığı gece eğlenceli ve renkli görüntülere sahne oldu. Özbek müziklerine vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gecede Özbek sanatçının ricasını kıramayan Başkan Ak ve protokol heyeti de zaman zaman oynayanların arasına katıldı.
Gece, hediye takdiminin ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!