Özbek: Beşiktaş derbisini biz kazanacağız!

Güncelleme Tarihi:

Özbek: Beşiktaş derbisini biz kazanacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 15:13

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, derbi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Özbek, Pazartesi günü Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yeneceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, federasyonun daha şeffaf olması gerektiğini söyledi. Derbi maçının pazartesiye verilmesindeki nedeni merak ettiğini söyleyen Özbek, Fenerbahçeli futbolcuların basketbol maçında kendilerine yönelik tezahüratlarından ötürü ceza almamasını da eleştirdi. Özbek aynı zamanda pazartesi günü oynayacakları Beşiktaş maçını da kazanacaklarını belirtti.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

Sözlerime başlamadan önce Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum. Dün akşam Türkiye'nin yüzünü güldürerek son 16'ya kaldılar. Bundan sonraki maçlarda kendilerine başarılar diliyorum. Şansları bol olsun.
Federasyon bizim federasyonumuz. Onları biz seçtik. Aramızda soğuk rüzgar yok. Galatasaray'ın futbol bütçesi 120-130 milyon Euro'lara gelmiş. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da öyle. Profesyonel manada çok büyük bütçelerle yönetilen kulüpler var. Camialar çok büyük camialar. Galatasaray denilince yönetim kurulunu düşünmemek lazım. Bütün dünyaya yayılmış bir kulüp. Hakem hatalarını bugüne kadar yaptığımız ikili görüşmelerde ve basın toplantılarında dile getirdik. Hiçbir zaman gündeme getirmedik. Federasyon bizim rakibimiz ya da düşmanımız değildir. Federasyonla kurumsal olarak diyalog eksikliği hissediyoruz. Kişilerle değil. Bu durum psikolojik zarar veriyor. Bunların engellenmesi lazım.
Galatasaray'ın son 4 maçın baktığımız zaman 4 maçın neticesini hakem hataları tespit etmiş. Rize maçı öncesinde 'Hakem hataları bu boyuta geliyor' diye söylüyoruz. Ben Galatasaray Spor Kulübü olarak bir şey söylüyorum.112 yıllık mazisi olan, Türkiye'de en çok şampiyon olan,Türkiye'nin yüz akı bir spor kulübü. Cevap yoksa, açıklama yoksa, o zaman senaryolar türemeye başlıyor.

Haberin Devamı

"TEAMÜLE GÖRE MAÇLARI PAZAR GÜNÜ OYNARSIN"
Burada Beşiktaş'la pazartesi günü çok önemli bir maç oynayacağız. Normalde bu maçın hafta sonu oynanmasının sonsuz yararı var. Bir tatil günlerine denk gelmesi gerekir. Seyircilerin daha rahat gelebilmesi açısından. Federasyonun uygulamalarına bakıyorum. Bu zamana kadar bu tür maçları nasıl oynatmış? Eğer çarşamba maçını oynuyorsan, cumartesi ya da pazar oynuyorsun. Perşembe günü oynayınca da Pazar günü oynuyorsun. Teammül böyle.
Galatasaray'ın geçen seneki maçlarının hepsi pazar günü oynandı. Çok özel bir sebep yoksa, bu maçın pazar günü oynanması lazım. Benim tercihim buydu. Pazar gününde bu kadar ısrar etmemin nedeni, pazartesiye alınmasının nedenini merak ediyorum. Bizim derdimiz 'Beşiktaş 1 gün dinlenmiş, 2 gün dinlenmiş' değil. Maksat bu değişiklik yapılırken, bu değişikliği yapan kişiler ne düşündü. Bazı senaryolar yazılıyor, buna müsaade edilmemesi lazım. Bunlara fırsat veriliyor. Benim bütün sıkıntım burada. İkisi de büyük bir camia. Galatasaray ve Beşiktaş kritik bir maç oynuyor.

Haberin Devamı

"FEDERASYONUN AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM"
Bunların hepsi peşi sıra geliyor. Başakşehir maçında başlıyor. Hakem hataları yeni mi Türkiye'de? Hayır. Her takıma oluyor. Hakem hataları da bu işin içerisindeyse bunu kabul etmek durumundayız. Başakşehir maçıyla başlayan bir değişme var. Hakem olarak o maçta verilen kararlar uzun süre tartışıldı. Çıkışında söylendik. Arkasından Karabük'e gittik. Karabük maçındaki olaylar, penaltının verilmesi. Buradaki Kayseri maçında verilmeyen golümüz. Rize'ye gittik, oradaki ofsayt. Bizim buradan beklentimiz bir açıklama yapılması. Federasyonun sessizliği bu duruma müsaade ediyor.
Ben de camianın bir parçasıyım. Onların gördüğünü ben de görüyorum. Ben bu kulübün başkanıyım. Benim canım daha fazla acıyor. Onlar bir hissediyorsa ben 100 hissediyorum. Federasyonun bu gibi durumlarda açıklama yapması lazım.
Beşiktaş'la 100 senedir maç oynuyoruz. Yeniyoruz, yeniliyoruz. Galatasaray'ın sıkıntısı Beşiktaş'la ilgili değil. Kaç gün dinlenmiş, kaç gün dinlenmemiş. Federasyon keşke bu kararı alırken kulüplere danışsaydı. Bir incelemesi lazımdı. Aklı selim insanlar bunu söylüyor.

Haberin Devamı

"MELO'YA CEZA VERDİLER, FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA..."
Bir basketbol maçında Fenerbahçeli 2 futbolcu Galatasaray aleyhinde tezahürat yaptı. Federasyona yazı yazdım. 'Bunlar Türkiye'ye mal olmuş futbolcular. Böyle bir ortamda böyle sözler sarf edilmemesi lazımdı. Melo daha önce böyle bir şey yapmıştı 2 maç ceza verdiniz' diye bir mektup gönderdik, bize cevap gelmedi. Mağdur olan kulübün başkanı sana mektup yazmış, buna cevap verilmemesi en kötüsü... Burada bir rahatsızlık varsa, en azından mektubuma bir cevap yaz.
Eğer hak mahrumiyeti cezası vermek Galatasaray'ın sorunlarını çözecekse, çok doğru bir karar verilmiştir. Peki bu sorunlar çözüldü mü? Bence hayır.
3 puanlı ligde kimin şampiyon olacağını konuşmak şu anda yanlış. Finale yaklaşıyoruz, düşme hattında oynayan takımlar var. İlk devre gibi değil. Süper Lig takımları son derece akıllı yönetiliyorlar, son derece başarılı oynuyorlar. Eskisi gibi derbiler şampiyonu tayin etme durumu kalmadı.

Haberin Devamı

"BEŞİKTAŞ'I YENECEĞİZ"
Pazartesi günü 40 binin üzerinde seyircimiz olacak. Beşiktaş bizim ezeli rakibimiz. Türkiye'nin eski spor kulübü. Beşiktaş sadece bu sene iyi değil. Her zaman iyi oynamıştır. Pazartesi günü Türk Telekom Arena dolacak. Galatasaray Beşiktaş'ı yenecek.

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN, HOCAMIZLA..."
Hocamız aşağı yukarı 2. haftasında. Florya'daki farklılık hemen hissedildi. Disiplin açısından hissediliyor, çalışma açısından hissediliyor. Genç bir hoca, kariyer beklentisi var. Önemli takımlarda oynamış. Hocamızın hırsını tarif edemem. Galatasaray'a çok iyi hizmetler vereceğine eminim. Seneye de Igor Tudor'la devam edeceğiz.
Riva ve Florya’dan ‘500 milyon dolar yerine 500 milyon TL’ geldi diyenler bugüne kadar anlattıklarımızı iyi dinlememiş. Bizim aldığımız son bedel bir avans niteliğinde. İlk açıkladığımız bedelden bir sapma yok. Stadın gelirleri temlik edilmiş. Bu sezon sadece Kayseri maçından kasamıza tribün geliri girdi. Galatasaray'ı kandırmak gibi bir düşüncem yok. Tarzım da yok. Nakit akışını ben divan toplantısında tablo tablo anlattım. Tersi açıklamalarda bulunanlar ne Emlak Konut'un KAP'a bildirdiği açıklamayı okumuşlar ne de divan toplantısına gelmişler. Galatasaray'ın Emlak Konut ile yaptığı anlaşmada mali açıdan herhangi bir daralma yoktur.
Galatasaraylıyım diye görünen kişiler son derece rahat bir şekilde bana ulaşabilirler. Divana gelebilir ya da genel kurul tutanaklarına bakabilirler. 340 milyon TL'nin 330 milyonunu bankalardaki borçlara harcadık. Bu önemli projelerin Galatasaray'ın çıkışı için tek yol olduğunu söylebilirim. Bizim tek başımıza yönetim olarak bu zor günlerden çıkışımız mümkün değil. Camia olarak gelin hep beraber el ele verelim bu zor durumdan çıkalım.
Galatasaray'ın UEFA'daki cezalardan kurtulmuş olması, Galatasaray için 2. bir tehlikeyi arz ediyor. Gelecek parayla temkinleri kaldırılacak. Gelen yönetim için harcama kabiliyeti artacak. Bu da 2. tehlikeyi ortaya çıkarıyor. Galatasaray'ın mali kriterlerini yeniden düzenledik.

Haberin Devamı

"BAŞKANLAR YALNIZ ADAMLARDIR"
43 senelik ticaret hayatım boyunca Galatasaray için en yüksek performansımı gösteriyorum. Başkanlar hep yalnız adamlardır. Ben bütün divan toplantılarına giderek, bütün sorulara cevap veriyorum.
Görev bilinciyle hareket eden bir yönetim kuruluyuz. Elbetteki Galatasaray yönetimi olarak benim öncelikli hedefim taraftarları mutlu etmek. Hangi başkanın ideali bu olmaz. Ben taraftarlarımızı pazartesi günkü maça bir gövde gösterisi yapmak için bekliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!