Özay Gönlüm'ün 16. ölüm yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Özay Gönlümün 16. ölüm yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 15:33

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm'ün ölümünün 16. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Subaşıoğlu mesajında, sanatçının 1 Mart 2000 tarihinde hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Özay Gönlüm'ün, Türk Halk Müziği'nin "üstadları" arasında yer aldığını kaydeden Subaşıoğlu, mesajında "Gönlüm büyük bir sanatçıydı. Denizlimizin şivesiyle türkülere farklı ve eşsiz bir zenginlik kattı. Bu anlamda şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan, şehrimizin önemli simgelerinden biri olan Denizlili sanatçımızı rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de Gönlüm'ün sadece Denizli'nin değil tüm Türkiye'nin ozanı olduğunu bildirdi.

Özay Gönlüm Denizli'nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olduğunu vurgulayan Gürlesin "Kendisinin ortaya koyduğu eserler ölümsüzdür. Ülkemizin unutulmaz sanat değeri Özay Gönlüm'ü, aramızdan ayrılışının 16. yıl dönümünde rahmet ve saygı ile anıyorum" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ise Özay Gönlüm'ün, sazı, sözü, derlemeleri ve renkli kişiliğiyle asla unutulmayacağını belirtti.

Filiz, sanatçının, türküleriyle ömrü boyunca gönüllere seslendiği ve Anadolu kültürünün unutulmaz temsilcilerinden biri olduğu görüşüne yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!