Özat rotayı çizdi

Güncelleme Tarihi:

Özat rotayı çizdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 01:00

Bir maçları eksik olmalarına rağmen puan açısından önemli bir avantaja sahip bulunduklarını dile getiren genç çalıştırıcı, “Ben hiç panik yapmadım ancak panik olanlar vardı. 11 maçta 11 beraberlik alsak, 40 puana ulaşırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Süper Lig’in 25. haftasında bugün sahalarında oynayacakları Çaykur Rizespor maçının çok önemli olduğunu belirtip, “En kötü yenemiyorsan yenilmemen lazım. Kendine en yakın rakiple puan farkını korumuş oluyorsun” diye konuştu. En yakın rakiplerinin Çaykur Rizespor olduğunu ve aralarında bir maç eksiğe rağmen 9 puan fark olduğunu hatırlatan Özat, şöyle konuştu:
“Eksik maçımızdan 1 puan dahi aldığımızı düşünürseniz, en yakın rakibinizden 10 puan fark oluyor. Buda 4 maç demektir. Kayseri’nin 27, Akhisar’ın 27, Alanya’nın 25 puanı var. Bütün bunların olduğu yerde böyle panik yapmak? Ne bileyim! Ben hiç panik yapmadım, panik yapanlar oldu. Onu da niye yapıyorlar bilmiyorum. Belki başka amaçla yapıyorlar.”

TAKIM İYİ YERLERE GELMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

“Şunu ifade etmek isterim ki; 11 tane maç var. 11 beraberlik alsan 40 puan eder. Biz bu takımı aldığımızda 10-11 puanı vardı. Üstelik deve dişi gibi 4 tane oyuncu satılmış. Yani, kendinizi bir kulüp başkanı yerine koyun, bir antrenör düşünün o kulübe 25-30 trilyon kazanılması pay sahibi olmuş ve üstelik takımla beraber savaşmaya, mücadeleye etmeye devam ediyor. Osmanlıspor’un, Konyaspor’un, Bursaspor’un, Kasımpaşa’nın bütçelerinin bizden kat ve kat fazla olduğunu da herkes biliyor. Ben neleri, ne için konuşulduğunu az çok bilen biriyim. Ben buranın çocuğuyum, burayı da herkesten daha fazla tanıyorum. Yani şunu demek isterim ki; Rize, Adana, Kayseri, Antalya, Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçımız var. Önümüzdeki 11 maçın 6’sı içeride. Bugün, 6 maçtan 6 beraberlik alsanız, 35 puan eder. Bugün en yakın rakibimiz dediğimiz Rizespor’un 36 puan yapması için 10 maçta 6 galibiyet alması lazım. Alamaz mı? alır. Sizin de 6 beraberliğin dışında hiçbir şey almamanız lazım. Futbolda matematiksel olarak kesinleşmediği sürece her şey olur ama şu da bir gerçek ki; bu takımın herkesi yenebilecek potansiyeli var. Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanında oynadığı oyunla bunu gösterdi. Ben hep söylüyorum bugün Ahmet kalsaydı, İrfan kalsaydı bu takım ilk beşe oynayacaktı. 11’inci sıradayken hedefimiz ilk beş dedim. Yani onlar gitmişken bu takım bir maç eksiği ile ilk 12’nin içindeyse bu takım iyi çalışıyor, bir yerlere gelmek için oyuncularıyla iyi mücadele veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!