Özal'ın vasiyetiyle golf sahası yapacak

Güncelleme Tarihi:

Özalın vasiyetiyle golf sahası yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İşadamı Aydın Iraktan, vefat eden Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vasiyetini yerine getiriyor. 1989 yılında Turgut Özal'ın çağrısı üzerine İzmir'de ‘‘golf sahası'' yatırımına başlayan Iraktan, trilyonluk yatırıma hız verdi.

İsveç'te turizm yatırımları bulunan Aydın Iraktan, Türk-İsveç ortaklığıyla Kuşadası ve Söke arasında 1.5 milyon metrekarelik golf sahası yapımına başladı. Yatırım bedeli 100 milyon dolar olan (yaklaşık 14.6 trilyon lira) golf sahasınının inşaatına üç ay önce başlandı. Tesisin yapımı yaklaşık 36 ay sürecek.

1,5 milyon metrekarelik arazi üzerine toplam 335 villa, 22 bin 500 metrekarelik golf kulübü, plaj kulubü, tenis kortları, 18 delikli golf sahası, golf akademisi, atlı spor sahaları, 42 dükkanlı çarşı bulunacak. Ayrıca işletmesini Hyatt Regency'nin yapacağı beş yıldızlı bir otel de olacak. Bu golf sahasının tasarımını ise ünlü golf mimarı Björn Eriksson yapıyor.

Adı Scala Nova Village olarak belirlenen Golf Köyü'nün Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Iraktan, 335 konutun yer alacağı köyde çevrenin korunmasına dikkat ettiklerini de belirterek, yüzde 97 yeşil alan yüzde 3 inşaat olduğunu söyledi.

KONUTLARA TALEP FAZLA

Yaklaşık bir ay önce satışa başlanan konutlara talebin yoğun olduğunu belirten Iraktan, insanlara bunu yatırım olarak gösterdiklerini söyledi. Konut sahibi olanların bu tesisteki tüm imkanlardan yararlanabileceğini belirten Iraktan şunları söyledi:

‘‘İnşaatı üstlenen Fransız SAEI şirketi ve projeyi yürüten Golftaş konut sahibi olan 335 aileye bitiş süresi ile ilgili garanti belgesi verecek. Tahsisli arazi, 49 veya 99 yıllık kullanım hakkı gibi uygulamalar bu projede söz konusu değil. Villa sahipleri hem arazinin hem de villalarının tapularını anında alabilecekler. Biz 335 konuttan fazla konut olmayacağının da garantisini veriyoruz. İnşaat şirketinden 18 ay villa, 36 ayda da tesisi bitirme sözü aldık. Bu tesisten sonra golf daha da ilerleyecek. Sadece otel müşterileri ve konut sahipleri bu imkanlardan yararlanabilecek. Bir de şirket üyeliği düşünüyoruz. Maksimum 50 şirket üyeliğini kabul edebiliriz.''

Iraktan, Akdeniz ülkeleri arasında böyle bir tesisin sadece İspanya ve Portekiz'de olduğunu, Türkiye'nin de Akdeniz ülkeleri arasında böyle bir tesise sahip üçüncü ülke olacağını vurguladı. Türkiye'nin geleceğinin turizmde olduğunu savunan Iraktan, ‘‘Siyasi durum, yurtdışındaki tanıtım azlığı turizmimizi etkiliyor. Ancak rekabet gücümüzün yüksek olduğu en önemli sektör turizm'' dedi. Türkiye'nin turizm gelirinin 10 yıl sonra 50-60 milyar dolara çıkabileceğini vurgulayan Iraktan, Türkiye'de nufusun genç olduğunu, dünyada ise emekli nufusun fazla olduğunu ve sürekli gezip tatil yaptığını söyledi. Iraktan, Türkiye'nin ikliminin, ucuzluğunun, tarihinin ülkeyi cazip hale getirdiğini söyledi.

104 milyara villa

Fiyatları 200 bin dolardan (30 milyar lira) başlayarak 685 bin dolara (104 milyar lira) kadar yükselen villar ünlülerden büyük talep görüyor. Yüzde 25'i peşin 18 ay taksitle satılan villalar herşeyi tamamlanarak sadece mobilyası eksik olarak teslim edilecek. İtalyan prensesinden, modacısına, Philip Morris'in Genel Müdürü Marco Terribilini ve daha birçok ünlü tarafından, villaların büyük talep gördüğünü belirten Iraktan ayrıca 50 villayı da Orta Avrupa ülkelerine sattıklarını belirtti. Tesisi tamamıyla kendi öz kaynakları ve inşaat şirketinin finansmanıyla gerçekleştirdiklerini belirten Iraktan devletten destek almadıklarını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!