Öz kızına tecavüz eden baba tahliye istedi

Güncelleme Tarihi:

Öz kızına tecavüz eden baba tahliye istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 14:38

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde öz kızına 13 yaşından itibaren 8 yıl boyunca tecavüz ettiği, kızından doğan 17 yaşına gelen çocuğuda da cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 53 yaşındaki baba R.B., mahkemede çok pişman olduğunu ifade ederek tahliyesini istedi.

Haberin Devamı

Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 3’ncü duruşmasına Kastamonu E Tipi Cezaevinden getirilen tutuklu baba R.B. ve avukatı katıldı. Duruşmada talimatla Karabük’te ifadesi alınan R.B.’nin tecavüz ettiği öz kızı F.D.’nin ifadesi okundu. F.D., ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Babam beni 1988 yılına kadar ormana götürerek zorla tacizde bulundu. Daha sonra Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ndeki bir köydeki bir maden ocağında çalışmaya başladı. Bir evin içerisinde annem, babam ve kardeşlerimde 7 kişi yaşıyorduk. Gece herkes uyuduktan sonra beni başka bir odaya götürerek zorla tecavüz etti. Yaşadıklarımı tecavüzün başlamasından 8 ay sonra anneme söyledim. Ama o da tecavüze engel olamadı. Babamdan şikayetçi değilim.”

Kızının ifadelerine karşı kendisini savunan baba R.B. ise yaptıklarından çok utandığını ve pişman olduğunu söyledi. Eşinin tecavüz olaylarını geç öğrendiğini belirten R.B., mahkeme heyetinin bir çok sorusuna da “hatırlamıyorum”, “olabilir” diye cevaplar verdi.

Haberin Devamı

Babasının tecavüzüne uğrayan F.D.’nin annesi D.B. ise talimatla Karabük’te alınan ifadesinde tecavüz olaylarından habersiz olduğunu savundu. Tecavüz ve taciz olaylarına şahit olmadığını belirten anne D.B., olayları savcılıktaki soruşturma sırasında öğrendiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti tahliyesini isteyen baba R.B.’nin kaçma şüphesi nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verirken, Kastamonu E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan şüphelinin Edirne Kapalı Cezaevine naklini isteyerek duruşmayı erteledi. Tutuklu R.B., duruşmanın ardından cezaevi aracı ile Kastamonu Cezaevi’ne götürüldü.

12 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Öz kızı F.D.’ye tecavüz ederek ondan doğan ve 17 yaşına gelen B.B.’yi taciz ettiği iddia edilen baba R.B.’nin zincirleme cinsel saldırıdan 12 yıl hapsi isteniyor. Karabük’te yaşayan ailede lise 3’üncü sınıfta okuyan B.B., geçen yıl ekim ayında yıllardır ablası olarak bildiği F.D.’nin gerçek annesi olduğunu öğrendiği için intihara kalkışmıştı. Babasının tacizlerini de günlüğüne yazan B.B. intihar teşebbüsü ile de tecavüz olaylarını ortaya çıkarmıştı. B.B. halen sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından koruma altında tutuluyor.

Diğer çocuğunu evlatlık vermiş

Sanık R.B., iddiaya göre öz kızı F.D. ile 13 yaşında olduğu 1988 yılından, evlendiği 1996 yılına kadar 8 yıl boyunca zor kullanarak cinsel ilişkiye girdi.
Bu tecavüzler sırasında F.D. 1992 yılında H.B.’yi, 1993 yılında B.B.’yi dünyaya getirdi. R.B. bir süre sonra memleketi Karabük’e dönerek burada öz kızına tecavüzü sonucu doğan oğlu H.’yi evlatlık verdiği, tecavüz ettiği kızı F.D.’yi de komşu köyde tek gözü görmeyen birisi ile evlendirdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Sanık babanın, kızından olan kızı B.B.’yi eşinden olmuş gibi nüfusuna kaydettirdiği ve 17 yaşına gelen B.B.’yi de taciz etmeye başlaması ile tecavüz olayları ortaya çıktı. Savcılık mahkemeye sunduğu iddianamesinde sanık ve mağdurun ifadelerinde olayların doğrulandığını belirterek sanık baba R.B.’nin, ‘Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı’ suçundan, 7 yıldan 12 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılmasını istedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!