Öz Gıda İş’ten, Rize Ziraat Odası Başkanına tepki (YENİDEN)

Güncelleme Tarihi:

Öz Gıda İş’ten, Rize Ziraat Odası Başkanına tepki (YENİDEN)
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 15:36

Öz Gıda İş’ten, Rize Ziraat Odası Başkanına tepki (YENİDEN)

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE (DHA) – ÖZ Gıda İş Sendikası yöneticileri, Çaykur işçisinin fazla çalıştırılması ile kurumun zarar edeceğini öne süren Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’e tepki gösterdi. Sendika yönetimi, Paliç’e “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak’ suçlaması yöneltti.   

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu ile Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ tarafından ortak yapılan yazılı açıklamada, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in açıklamalarına cevap verildi. Hançeroğlu ve Karadağ’ın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bir zamanlar bir reklam filmi vardı ve içinde konuşulan bir cümle ağızlara pelesenk olmuştu Ağzı olan konuşuyor’ diye. Konuşmak insana mahsus güzel bir eylem ancak burada kastedilen lüzumsuz ve boş konuşma anlamında. Dar çaplı köy kahvehanesi gibi yerlerde yapılan konuşmalar pek o kadar bilgi ve bir o derece de  görgü gerektirmese de milyonlara hitap edilen medya konuşmaları öncelikle konuşma konusu hakkında derin bilgi ve sorumluluk gerektirmektedir. Özellikle konuşmacı yetersizliğini ‘Benim muhasebem buna yetmiyor, mevsimlik işçilerin çalışma şartlarını bilmiyorum’ sözleri ile dile getiriyor, cahili olduğu konularda hala konuşmaya devam ediyor ise, fabrikalarda nasıl bir çalışma düzeni olduğunun farkında ve bilgisinde değilse, bilgi sahibi olmadan sokma akılla fikir sahibi olup aleyhinde konuştuğu kişilerin aynı zamanda kendi oda üyesi olduğunu unutup, kendi seçmeni aleyhinde konuşuyor ise bu zavallının her şeyi yanlış demektir”

‘ALDIĞI AİDATLARLA MARKA GİYİNİYOR’

Bilgi olmayınca, sorumluluk üstlenmeyince bir de temsil edilen çay müstahsillerine ihanet edince ortada zavallı kişilik kaldığına yer verilen açıklama şöyle sürdü:

“Aldığı aidatlarla Marka giyiniyor, kimseyi beğenmiyor, bir gün ticaretle uğraşmışlığı yok, ÇAYKUR u yönetmeye kalkıyor, bunu söylerken de hem muhasebesinin yetersizliğinden ve hem de ÇAYKUR mevsimlik çalışanlarının çalışma düzeninden bilgisinin olmadığını da itiraf ediyor. Buna tek söz söylenir, cahil cesareti. ÇAYKUR ana iş olarak fabrika işletiyor, damak lezzetimize uygun çay çeşitlerini beğenimize sunuyor. Bununla yetinmiyor aslında görev ve sorumluluğu olmadığı halde vatan diyor, millet diyor ve kimsenin yapmadığı çay fidanı ıslah çalışması, çaylıkların ıslahı, budanması teknikleri, çaylıkların gençleştirilmesi, organik çaylıkların - bölgelerin oluşturulması, çay artıklarının değerlendirilmesi, çay üretiminde gübreleme, stevia, Arge ve sponsorluk faaliyetlerini yapıyor”

Odaların üyelerine ve kamuoyuna karşı sorumlulukları hatırlatılan açıklama “Yaklaşık 210 bin üyeden her sene karne başına 35 – 40 TL para alan bir oda bunlardan hangisini yapıyor. Hiçbirini. Bir çivi çakmışlıkları yok, çakılan çivilere laf ediyorlar. Bu ahlaki değildir.” İfadeleri ile tamamlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!